Πόσο κοστίζει ο έλεγχος στα ΚΤΕΟ; Το κόστος ελέγχου κυμαίνεται από τα 45 έως και τα 50 ευρώ.

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ καλύπτουν πλέον τις απαιτήσεις τεχνικού ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων.

Παρόλο το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ υπηρεσιών, αλλά και της φιλικής εξυπηρέτησης που παρέχουν στους πολίτες ο αριθμός των οχημάτων που δεν ελέγχονται είναι αρκετά υψηλός.

Για την προστασία του κοινού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2015

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ καλύπτουν πλέον τις απαιτήσεις τεχνικού ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων, δηλαδή ελέγχονται σε αυτά εκτός από τα ελαφρά οχήματα με μεικτό βάρος έως 3,5 τόνων, βαρέα οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία), αλλά και μοτοσυκλέτες. Παρόλο το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ υπηρεσιών, αλλά και της φιλικής εξυπηρέτησης που παρέχουν στους πολίτες ο αριθμός των οχημάτων που δεν ελέγχονται είναι αρκετά υψηλός. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη αυξημένη προσέλευση εκπρόθεσμων οχημάτων στα ΚΤΕΟ πανελλαδικά υπό την απειλή της ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων και της επιβολής προστίμων.
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς αναζητούνται δράσεις το ποσοστό της αποχής να περιοριστεί και να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία. Από την πλευρά τους τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν υποβάλλει πληθώρα προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς για τον περιορισμό του ποσοστού αποχής και την βελτίωση κατΆ επέκταση της οδικής ασφάλειας.
Ωστόσο, ο ρόλος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ δεν είναι να θέτει τα οχήματα εκτός κυκλοφορίας αλλά να επισημαίνει τις ελλείψεις τους στον οδηγό ενθαρρύνοντας τον να τις επισκευάσει , ενισχύοντας άμεσα με τον τρόπο αυτό την οδική του ασφάλεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σκοπός του τεχνικού ελέγχου, παρότι υποχρεωτικός από τον νόμο, αφορά την κατάσταση του οχήματος με το οποίο ο κάθε πολίτης και η οικογένεια του κυκλοφορούν στον δρόμο. Αφορά δηλαδή πρωτίστως τον πολίτη και την ασφάλεια του.

Tags: KTEO