GP Ιαπωνίας: 1-2 η Red Bull - Περίπατος για τον Verstappen

2.939 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2024)
GP Ιαπωνίας: 1-2 η Red Bull - Περίπατος για τον Verstappen

GP Ιαπωνίας: 1-2 η Red Bull - Περίπατος για τον Verstappen

- 4η pole position του Verstappen για φέτος και 36η καριέρας - Κυριαρχία της Red Bull στο grid της Suzuka με 1-2 - Τρίτος ο Lando Norris, τέταρτος ο Carlos Sainz - Οι δύο Mercedes σε 7η και 9η θέση

4η pole position του Verstappen για φέτος και 36η καριέρας

Ο Max Verstappen πήρε μία ακόμη pole position για φέτος, την τέταρτη, στην Ιαπωνία στην πίστα της Suzuka, μετά από μονομαχία με τον ομόσταβλό του Sergio Perez. Αυτή είναι η τρίτη pole position στην καριέρα του Ολλανδού στην Suzuka. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε τις προθέσεις του από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας των κατακτηρίων καθώς «έγραψε» τον ταχύτερο χρόνο σε κάθε στάδιο της. Αυτή ήταν η 36η pole position καριέρας του Verstappen, ενώ είναι η δεύτερη φορά που παίρνει σερί 5 pole position, κάτι που είχε ξανακάνει το 2023.

Κυριαρχία της Red Bull στο grid της Suzuka με 1-2

Ο teammate του, Sergio Perez, θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη γραμμή, καθώς σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, όντας μόλις 0,066 δλ. πίσω. Με αυτό το 1-2 η Red Bull θα δει για 27η φορά τα μονοθέσια της να εκκινούν από την πρώτη σειρά, ενώ παράλληλα αυτή είναι η 16η φορά που κάνει το 1-2 στη Suzuka. Ο Checo πίεσε στο τέλος για την pole position, ωστόσο ο Ολλανδός είχε απάντηση σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:28.197. 

Τρίτος ο Lando Norris, τέταρτος ο Carlos Sainz

Ο Lando Norris κατάφερε να φέρει την McLaren στην 3η θέση του grid και θα έχει λίγο πιο πίσω, δίπλα του, τον Carlos Sainz. Η πρώτη πεντάδα κλείνει με τον Fernando Alonso. Τα μονοθέσια της Mercedes δεν ήταν σε καλή φόρμα στην Ιαπωνία και περιορίστηκαν στην 7η και 9η θέση για τους Lewis Hamilton και George Russel, αντίστοιχα. 

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά και το πώς διαμορφώνεται το grid του αυριανού GP Ιαπωνίας στη Suzuka, που θα ξεκινήσει στις 8:00 π.μ. ώρα Ελλάδας.


FORD E-TRANSIT
test center