Για να μην σου «τρώνε» λεφτά… τα ποντίκια και τα κουνάβια!

1.861 Επισκέψεις στο άρθρο
Για να μην σου «τρώνε» λεφτά… τα ποντίκια και τα κουνάβια!

Αν δεις κάτι περίεργο, άλλαξε το μέρος του παρκάρεις!
Βάλε κόλλες, σπρέι και δολώματα, αλλά απέφυγε τα δηλητήρια.
Για πιο σκληροπυρηνικά μέτρα χρησιμοποίησε υπέρηχους και ρεύμα.
Πάρε γάτα για να γλιτώσεις μασημένα καλώδια και συνεργεία!

Αν δεις κάτι περίεργο, άλλαξε το μέρος του παρκάρεις!

Τα ποντίκια και τα κουνάβια μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο κινητήρα του αυτοκινήτου σου, αφού «τρέφουν» μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τα καλώδια και τους σωλήνες του. Ο λόγος που επισκέπτονται το μοτέρ είναι η θερμοκρασία που βγάζει, δημιουργώντας πολλές φορές τις ιδανικές συνθήκες ακόμα και για το σχηματισμό φωλιάς. Αν λοιπόν παρατηρήσεις στο μοτέρ περιττώματα ποντικών ή τρίχες, τότε καλό θα είναι αφού πλύνεις τον κινητήρα εξαιρετικά καλά και με τα κατάλληλα χημικά ώστε να φύγουν μυρωδιές κι ακαθαρσίες, να αλλάξεις το μέρος που το παρκάρεις. Καλό είναι να αποφεύγεις μέρη που έχουν σκουπίδια ή είναι κοντά σε αποχετεύσεις.  

Βάλε κόλλες, σπρέι και δολώματα, αλλά απέφυγε τα δηλητήρια

Αν τώρα παρκάρεις σε κλειστό παρκινγκ ξεκίνα με μια απολύμανση του χώρου. Ταυτόχρονα επένδυσε σε απωθητικά σπρέι τρωκτικών, συνήθως κι η εταιρεία απολύμανση προσφέρει τέτοια υπηρεσία, και χρησιμοποίησε δολώματα με κόλλα ώστε να πιαστεί ο «εισβολέας». Καλό είναι να αποφύγεις ποντικοφάρμακα ή λοιπά δηλητήρια διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τρωκτικό να ψοφήσει σε κάποια σημεία του μηχανοστασίου που δεν έχεις άμεση πρόσβαση. Πίστεψε μας η μυρωδιά που θα αναδύεται μέχρι να καταλάβεις τι έχει συμβεί είναι εξαιρετικά άσχημη, ενώ θα δημιουργηθεί κι εστία μόλυνσης.

Για πιο σκληροπυρηνικά μέτρα χρησιμοποίησε υπέρηχους και ρεύμα

Αν τώρα δεν έχει δουλέψει τίποτα από τα παραπάνω μπορείς να προμηθευτείς με συσκευές υπερήχων, που κρατούν μακριά ποντίκια και κουνάβια. Οι συγκεκριμένες συσκευές βγάζουν ένα θόρυβο υψηλής συχνότητας που αν και δεν μπορούν να την ακούσουν οι άνθρωποι, για τα τρωκτικά είναι ανυπόφορος. Επίσης υπάρχουν και συστήματα που λειτουργούν με μπαταρίες και φέρουν ειδικές πλάκες, οι οποίες προκαλούν ένα είδος ηλεκτροσόκ, μη θανατηφόρο, στα ζώα που προσπαθούν να μπουν στο χώρο της μηχανής. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και μάλιστα υπάρχουν συσκευές που είναι εγκεκριμένες από διάφορα Υπουργεία Μεταφορών, όπως αυτό της Γερμανίας.

Πάρε γάτα για να γλιτώσεις μασημένα καλώδια και συνεργεία

Για το τέλος αφήσαμε τα συμπαθή τετράποδα! Η γάτα είναι φυσικός εχθρός των τρωκτικών και μόνο η μυρωδιά της είναι ικανή να τα απωθήσει! Αν στη γειτονιά σου υπάρχουν αδέσποτες γάτες, φρόντισε τις λίγο παραπάνω και εκτός ότι θα κάνεις καλό σε ένα ζώο, θα προστατεύσεις και την περιουσία σου.

FORD E-TRANSIT
NISSAN