Γλίτωσε 1.500 ευρώ το χρόνο με 4 απλές κινήσεις

3.231 Επισκέψεις στο άρθρο
Γλίτωσε 1.500 ευρώ το χρόνο με 4 απλές κινήσεις

- Οδήγα σαν σοφέρ κι όχι σαν αγωνιζόμενος, σώζεις 600 ευρώ/χρόνο
- Τσέκαρε πάντα την πίεση των ελαστικών, γλιτώνεις 400 ευρώ/χρόνο
- Πέτα το αχρείαστο βάρος από το πορτ-μπαγκάζ, σου μένουν 250 ευρώ/χρόνο
- Τσεκάρεις πάντα την ασφάλεια, κερδίζεις έως 250 ευρώ/χρόνο

Οδήγα σαν σοφέρ κι όχι σαν αγωνιζόμενος, σώζεις 600 ευρώ/χρόνο

Όσοι έχουν «βαρύ» πόδι πληρώνουν αρκετά περισσότερο για καύσιμα, ελαστικά, φρένα και σέρβις αυτοκινήτων. Κάθε φορά που επιταχύνει ένα αυτοκίνητο, καίει καύσιμα. Όσο πιο «βίαια» επιταχύνει, τόσο περισσότερο καύσιμο καίει, ενώ στη συνεχεία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρέπει να φρενάρει κι αρκετά απότομα. Ένας συντηρητικός τρόπος οδήγησης, θα κερδίσει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου τουλάχιστον 300 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα, ενώ θα μεγαλώσει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών και των εξαρτημάτων του συστήματος πέδησης, γλιτώνοντας του σε βάθος χρόνου τουλάχιστον άλλα 300 ευρώ.

Τσέκαρε πάντα την πίεση των ελαστικών, γλιτώνεις 400 ευρώ/χρόνο

Η λάθος πίεση στα ελαστικά μπορεί να αποδειχτεί μαύρη τρύπα στην τσέπη του κατανάλωση. Μια διαφορά μόλις των 0,5 bar μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση έως 1,6 λτ./100 χλμ. ή σχεδόν 3 ευρώ, που σε ένα μέσο οδηγό ( 13.000 χλμ./χρόνο) θα του κοστίσει 200 λίτρα ή περίπου 400 ευρώ το χρόνο.

Πέτα το αχρείαστο βάρος από το πορτ-μπαγκάζ, σου μένουν 250 ευρώ/χρόνο

Το βάρος είναι εχθρός του αυτοκινήτου και της τσέπης. 100 κιλά «αχρείαστου» φορτίου, όπως εργαλεία ή μπαγκαζιέρα οροφής, θα αυξήσουν την κατανάλωση κατά 4% ή σχεδόν 78 ευρώ το χρόνο. Μπορεί σαν νούμερο να μην εντυπωσιάζει, αλλά όταν στη συνάρτηση μπαίνει και η μειωμένη ζωή των ελαστικών λόγω μεγαλύτερης φθοράς, τότε το συνολικό κόστος μπορεί να αγγίξει τα 250 ευρώ.

Τσεκάρεις πάντα την ασφάλεια, κερδίζεις έως 250 ευρώ/ χρόνο

Η έρευνα της ασφάλειας του αυτοκινήτου μπορεί να σου γλιτώσει εκατοντάδες ευρώ. Αρχικά κάνοντας μια ετήσια ασφάλεια κι ξεφεύγοντας από το μήνα-μήνα ή τρίμηνο, η έκπτωση που λαμβάνεις είναι γενναία και στο βάθος χρόνο σε συμφέρει πολύ περισσότερο. Όμως δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και να την αφήνεις να ανανεώνεται αυτόματα, αλλά κάθε χρόνο να βλέπει πως κινείται η αγορά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αξία του αυτοκινήτου ήταν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, παρασύροντας το συνολικό κόστος ασφάλισης ή υπήρχαν προσφορές στην αγορά που κάλυπταν περισσότερα με μικρότερη τιμή. Μια γρήγορη αναζήτηση μπορεί να σου γλιτώσεις έως και 250 ευρώ το χρόνο.

EUROINS PASXA
KIA