Γλιτώστε λεφτά από το… ψυχολόγο! Συμβουλές για ηρεμία στην κίνηση!

Γλιτώστε λεφτά από το… ψυχολόγο! Συμβουλές για ηρεμία στην κίνηση!

1.853 Επισκέψεις στο άρθρο

Ακούστε μουσική, podcast ή απλά ραδιόφωνο!
Φάτε, είναι βάλσαμο για το στομάχι και τη ψυχή.
Μιλήστε με αγαπημένα σας πρόσωπα στο τηλέφωνο.
Τεντωθείτε! Οι γάτες ξέρουν κάτι παραπάνω!

Ακούστε μουσική, podcast ή απλά ραδιόφωνο!

Η μουσική χαλαρώνει το σώμα και τη ψυχή λένε οι ειδικοί και σίγουρα μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ακούγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια και (γιατί όχι) τραγουδώντας τα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε από το άγχος και να δείτε λίγο πιο θετικά την κατάσταση. Επίσης μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο ώστε να ακούσετε το podcast που δεν προλαβαίνετε στο σπίτι ή στην δουλειά ή να μάθετε τα νέα της ημέρας μέσω δημοσιογραφικών ραδιοφωνικών εκπομπών. Σίγουρα όταν φτάσετε στο προορισμό σας θα έχετε μάθει κάτι καινούργιο.

Φάτε, είναι βάλσαμο για το στομάχι και τη ψυχή.

Το φαγητό προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας! Αν πραγματικά έχετε απογοητευτεί από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και έχετε μαζί σας κάποιο σνακ, ειδικά γλυκό, καταναλώστε το. Η ζάχαρη είναι πιθανόν να ανεβάσει τη διάθεση σας και να νιώσετε πιο χαλαροί! Βέβαια δεν πρέπει να το παρακάνετε αφού η υπερβολική κατάποση γλυκών, εκτός από ότι δεν κάνει καλό στην υγεία σας, μπορεί να σας δημιουργήσει δυσπεψία που σίγουρα δεν θα ήταν ιδανικό όντας κολλημένοι στη κίνηση.

Μιλήστε με αγαπημένα σας πρόσωπα στο τηλέφωνο

Εκμεταλλευτείτε τον «χαμένο» χρόνο για να μιλήσετε με φίλους, αγαπημένα πρόσωπα ή πελάτες. Εκτός ότι θα «συσφίξετε» τις σχέσεις σας, θα περάσει πιο γρήγορα ο χρόνος αναμονής αφού ως ένα βαθμό θα «ξεφύγετε» από το κομμάτι της οδήγησης. Σίγουρα είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με άτομα που γνωρίζετε ότι θα μιλήσετε για πιο χαλαρά πράγματα και η συζήτηση θα έχει ένα πιο ευδιάθετο χαρακτήρα. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την ασφάλεια σας και για αυτό συνιστάμε οι κλήσεις να γίνονται μέσω συσκευών bluetooth ή hands-free ακουστικών.

Τεντωθείτε! Οι γάτες ξέρουν κάτι παραπάνω!

Τα αιλουροειδή δεν τεντώνονται μόνο μετά τον ύπνο, αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας, ώστε να διεγείρουν το κυκλοφορικό του σύστημα. Κάνοντας κι εσείς μικρές διατάσεις όσο είστε «κολλημένοι» στην κίνηση, θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα όποια πιασίματα και δυσφορία από τη καθιστή θέση και ταυτόχρονα θα νιώσετε πιο ανανεωμένοι. Επίσης οι ελαφριές διατάσεις βοηθάνε επίσης στη μείωση του στρες, καθώς το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση.

EUROINS PASXA
KIA