Ανεση - εργονομία

4.193 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2024)
Ανεση - εργονομία
8 Φωτογραφίες »

Η θέση οδήγησης σε τοποθετεί «μέσα» στο scooter με γόνατα και αγκώνες να έρχονται σε φυσιολογικές γωνίες. Το κεντρικό τούνελ και οι πλατφόρμες αφήνουν έναν πολύ συγκεκριμένο χώρο για τα πόδια, ο οποίος είναι αρκετός και δεν θα αισθανθείς στριμωγμένος. Η σέλα είναι άνετη και στο πίσω μέρος υπάρχει μαξιλαράκι πλάτης το οποίο ρυθμίζεται ως προς την κλίση του, αλλά είναι σχετικά σκληρό. Ο συνεπιβάτης έχει δικό του ξεχωριστό τμήμα, επίσης με μαξιλαράκι πλάτης, και αν σε αυτά προσθέσουμε τη σωστή τοποθέτηση των μαρσπιέ και των χειρολαβών, τότε το CV3 εγγυάται ότι αναβάτης και συνεπιβάτης θα μείνουν ξεκούραστοι ακόμα και στο ταξίδι.


Η μεγάλη ζελατίνα ρυθμίζεται σε δυο θέσεις, αλλά αυτό απαιτεί λίγο μαστόρεμα με εργαλεία. Ακόμα και στην κάτω θέση όμως προσφέρει πολύ καλή κάλυψη από τον αέρα και δεν «κόβει» το οπτικό σου πεδίο. Η Kymco εξοπλίζει το CV3 με το σύστημα Multi-Fit που εκτοξεύει την πολυχρηστικότητα και σου δίνει τη δυνατότητα να το μετατρέψεις στον απόλυτο τουριστικό χιλιομετροφάγο. Η σέλα του συνεπιβάτη αφαιρείται και στη θέση της μπορείς να τοποθετήσεις απευθείας κεντρική βαλίτσα ή μπορείς να διατηρήσεις τη σέλα και να τοποθετήσεις σχάρα. Επίσης, υπάρχουν αναμονές για πλαϊνές βαλίτσες, οι οποίες τοποθετούνται απευθείας στο πλαίσιο χωρίς να χρειάζονται έξτρα βάσεις. Έτσι, τα ταξίδια μόνος ή δικάβαλο με βαλίτσες μπαίνουν για τα καλά στο μενού.



Για την πληροφόρηση του αναβάτη χρησιμοποιείται μια χορταστική έγχρωμη οθόνη 6 ιντσών με τις ενδείξεις να είναι πλήρεις καθώς έχουμε στροφόμετρο, ταχύμετρο, στάθμη βενζίνης επιλεγμένο mode λειτουργίας, πίεση ελαστικών, ρολόι και trip computer. Το CV3 είναι εξοπλισμένο με την πλατφόρμα Noodoe που συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό σου για να έχεις πλοήγηση μέσω GPS, έξυπνη πυξίδα για να βρίσκεις χρήσιμα σημεία, όπως βενζινάδικα, καταστήματα ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος, φωτισμό καλωσορίσματος και δυνατότητα εύρεσης του scooter σου, ενώ παράλληλα εμφανίζει ειδοποιήσεις από το smartphone σου όταν είσαι σταματημένος. Επίσης, μπορείς να διαμορφώσεις την εμφάνιση του ρολογιού και του ταχύμετρου με background από το Noodoe Cloud ή να επιλέξεις μια δική σου φωτογραφία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κλίση των οργάνων ρυθμίζεται (!) ώστε να έχεις βέλτιστη ευκρίνεια ανάλογα με το ύψος σου.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμα θερμαινόμενα γκριπ με 3 επίπεδα έντασης, keyless σύστημα εκκίνησης και φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα μικρού μεγέθους full face κράνος, αρκεί αυτό να μην έχει περίεργους αεραγωγούς και αεροτομές.  

Σελίδα 1Kymco CV3 Noodoe - Test
Σελίδα 2Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Ανεση - εργονομία
Σελίδα 4Κινητήρας
Σελίδα 5Πλαίσιο – αναρτήσεις - φρένα
Σελίδα 6Στο δρόμο
Σελίδα 7Η άποψή μας
Mercedes
test