Η αντικατάστασή των φίλτρων του συστήματος ψεκασμού, στα χρονικά διαστήματα που συστήνονται, μπορεί να σας γλιτώσει από μεγαλύτερα προβλήματα.

Ελέγξτε τα φίλτρα στο σύστημα Injection

13.066 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/7/2016

Το σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου (Injection) είναι το σύγχρονο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, σύστημα έγχυσης καυσίμου, το οποίο και αντικατέστησε ουσιαστικά τις παλαιότερες τεχνολογίες, με πλήθος πλεονεκτημάτων, όπως η μεγαλύτερη απόδοση ισχύος του κινητήρα και οι χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων. Παράλληλα όμως, έχει και το σημαντικό μειονέκτημα ότι το κόστος του είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, γεγονός που επηρεάζει και τη συντήρησή του.
Ένα από τα βασικά προβλήματα του συστήματος αφορά, τα φίλτρα καυσίμου που προστατεύουν τα μικρά ανοίγματα στα ακροφύσια του ψεκαστήρα (μπεκ). Αν αυτά βουλώσουν πρέπει να αντικατασταθεί ο ψεκαστήρας και άρα το κόστος θα «εκτιναχθεί». Ως εκ τούτου λοιπόν, είναι κρίσιμη η αντικατάστασή των φίλτρων στα χρονικά διαστήματα που συστήνονται από τον κατασκευαστή του συστήματος, ώστε να αποφευχθούν τα παραπάνω.