Νέο Fiat Panda: Βενζίνη και ηλεκτρικό σε δελεαστικές τιμές

22.812 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2024)
Τα ανεπίσημα σχέδια της ιστοσελίδας «L`Argus» προσφέρουν μία πρώτη... γεύση της εμφάνισης που θα έχει το νέο Fiat Panda.
2 Φωτογραφίες »

Τα ανεπίσημα σχέδια της ιστοσελίδας «L`Argus» προσφέρουν μία πρώτη... γεύση της εμφάνισης που θα έχει το νέο Fiat Panda.

- Κάνει ντεμπούτο τον Ιούλιο.
- Ανεπίσημα σχέδια δείχνουν το νέο Panda.
- Οικολογικό εσωτερικό, χωρίς πολλά-πολλά.
- Βενζίνη, ήπια υβριδικό και ηλεκτρικό έως 113 άλογα.
- Η Fiat θέλει να το πλαισιώσει με δελεαστικές τιμές.

Κάνει ντεμπούτο τον Ιούλιο

Το νέο Fiat Panda αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον προσεχή Ιούλιο, ωστόσο ένα ανεξάρτητο σχέδιο έρχεται σήμερα να παρουσιάσει τη δική του οπτική για την εξωτερική εμφάνιση που θα διαθέτει. Το νέο Panda θα προσφέρεται ως ηλεκτρικό, ωστόσο θα έχει στη διάθεσή του και έκδοση με κινητήρα βενζίνης, αλλά και ήπια υβριδική επιλογή.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Citroen C3

Το Panda είναι μέχρι σήμερα το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία. Ωστόσο, το μοντέλο δεν έχει τελειώσει, αφού η τρέχουσα γενιά, που χρονολογείται από το 2012, θα παραμείνει στον κατάλογο της Fiat μέχρι το 2030 αλλά με το όνομα Pandina, μοντέλο το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες. Έτσι, το αυτοκίνητο που θα συνεχίσει με το όνομα Panda θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car της Stellantis και πρωτοείδαμε μέσω του νέου Citroen C3.

Ανεπίσημα σχέδια δείχνουν το νέο Panda

Επί του παρόντος, η ιταλική μάρκα δεν έχει αποκαλύψει κάποια εικόνα ή σχέδιο του νέου Panda. Το κενό αυτό όμως ανέλαβαν να καλύψουν οι σχεδιαστές της γαλλικής ιστοσελίδας, L'Argus, που δημοσίευσαν τα πρώτα ανεπίσημα σχέδια του μοντέλου. Σε αυτά βλέπουμε πως το νέο Panda θα φτάσει διαθέτοντας τετραγωνισμένη σχεδίαση στο σύνολό του. Στο μπροστινό μέρος μία μεγάλη κλειστή γρίλια θα είναι κάθετα τοποθετημένη και θα ενσωματώνει τις μονάδες φωτισμού σε στυλ pixel. Το καπό θα έχει επίπεδη σχεδίαση, ενώ στο πλάι παρατηρούμε τις ιδιαίτερες ζάντες και το όνομα του μοντέλου, «χτυπημένο» με μεγάλα γράμματα στο κάτω μέρος των θυρών. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα θα χωρίζονται σε τέσσερα επιμέρους κομμάτια, ενώ η ονομασία της μάρκας θα εμφανίζεται και αυτή σαν στάμπα στην πίσω πόρτα. Μία αεροτομή και μία πλαστική προστατευτική επένδυση στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, (όπως και στις καμάρες των τροχών) δίνουν επίσης το παρών.

Οικολογικό εσωτερικό, χωρίς πολλά-πολλά

Για το εσωτερικό του νέου Panda, οι πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως θα υιοθετήσει ένα ταμπλό με οβάλ σχεδίαση και μία οθόνη αφής τύπου τάμπλετ για το infotainment. Όπως το Citroën C3, έτσι  και το Panda θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε οικολογικά υλικά, ενώ ο εξοπλισμός θα ποικίλει ανάλογα την έκδοση. Στόχος του νέου Panda είναι να κρατήσει χαμηλά το κόστος απόκτησης και γι' αυτό είναι πιθανό η εισαγωγική του έκδοση να είναι απαλλαγμένη από τα περιττά, προσφέροντας ωστόσο στους επιβάτες όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
4green