Τα 4 best-seller μικρά SUV: Yaris Cross, T-Roc, 2008 ή Puma;

51.089 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2023)
Τα 4 best-seller μικρά SUV: Yaris Cross, T-Roc, 2008 ή Puma;
5 Φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε τα 4 κορυφαία σε πωλήσεις SUV πόλης, στις δημοφιλείς εισαγωγικές εκδόσεις κινητήρων τους. Κατά σειρά ταξινομήσεων, full hybrid Toyota Yaris Cross, Volkswagen T-Roc και Peugeot 2008 με μοτέρ βενζίνης ή mild hybrid Ford Puma;

Τα 4 best-seller μικρά SUV στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center

Παγιωμένα τα τελευταία χρόνια ως η 2η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτου, τα B-SUV αποτελούν σταθερά για κάθε Έλληνα οδηγό που αναζητά σε καλή τιμή ικανοποιητικούς χώρους, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μοντέρνα εμφάνιση.
 
Το AutoΤρίτη Test Center αξιολογεί τα 4 κορυφαία σε πωλήσεις (2023) μικρά SUV, επιλέγοντας δημοφιλείς εισαγωγικές εκδόσεις κινητήρα. Κατά σειρά ταξινομήσεων, συγκρίνουμε το full hybrid Toyota Yaris Cross (116 PS), τα βενζινοκίνητα Volkswagen T-Roc (110 PS) και Peugeot 2008 (100 PS), το mild hybrid Ford Puma (125 PS). Ποιο κερδίζει σε μετρήσεις (κατανάλωση, χώροι, επιδόσεις, ασφάλεια) και εξοπλισμό;

Value for money: Αρκετά φθηνότερο το Yaris Cross, καλός εξοπλισμός & 8 χρόνια εγγύηση το Puma

Αποκλειστικά διαθέσιμο ως full υβριδικό, το Toyota Yaris Cross είναι το φθηνότερο μοντέλο του συγκριτικού μας, με κόστος στη βασική έκδοση Active τα 23.200 ευρώ. Στα πλεονεκτήματα του κορυφαίου σε πωλήσεις SUV πόλης είναι η εγγύηση των 6 ετών και ο αρκετά καλός εξοπλισμός με μοναδικούς περιορισμούς την απουσία LED κυρίως προβολέων και ηλεκτρικά αναδιπλούμενων καθρεπτών.
 
Στα 24.995 ευρώ είναι το εισαγωγικό κόστος του Ford Puma, εμείς επιλέγουμε την 2η δημοφιλή έκδοση ST-Line με την σπορ ανάρτηση και το κόστος των 26.313 ευρώ. Σε αυτό το πακέτο το Puma έχει «γεμάτο» εξοπλισμό, μα και την κορυφαία εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια). Σε επίπεδο παροχών είναι το μόνο με εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό, navigation, προβολείς με corner assist και σπορ καθίσματα, θα θέλαμε και κάμερα όπισθεν, αυτόματο κλιματισμό και αισθητήρες βροχής για να μην υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι.
 
Καλό value for money έχει και το Peugeot 2008 (5 χρόνια εγγύηση), που στη στάνταρ και πλούσια έκδοση Active Plus κοστίζει 26.400 ευρώ. Μεταξύ άλλων βλέπουμε πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα όπισθεν, Lane Assist, Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κ.Ο.Κ. και Προειδοποίησης Κόπωσης Οδηγού. Μόνη παράλειψη σε σχέση με τους αντιπάλους του θεωρούμε η απουσία ψηφιακού πίνακα οργάνων.
 
Όσον αφορά το Volkswagen T-Roc, η δική του εισαγωγική έκδοση ξεκινά από τα 27.200 ευρώ (Life). Μειονέκτημα η 2ετής εργοστασιακή εγγύηση που δίνει η ελληνική αντιπροσωπεία,  με τον εξοπλισμό άνω του μέσου όρου (2-ζωνικός κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων όπως και το Puma, ρεζέρβα ανάγκης). Στα χάντικαπ θα αναφέρουμε την απουσία κάμερας όπισθεν και Traffic Sign Recognition.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Εσωτερικό & Χώροι: Ποιος κερδίζει πού και γιατί;
Σελίδα 3Κινητήρας: Ποιο είναι πιο οικονομικό & ποιο έχει τις καλύτερες επιδόσεις;
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Puma για στροφιλίκια, ευκολία στην πόλη για το αυτόματο Yaris Cross, ισορροπημένη εικόνα για T-Roc & 2008
Σελίδα 5Η γνώμη μας: Τι επιλέγουμε;
Σελίδα 6Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ford
4green