Hyundai i20 και Opel Corsa: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Hyundai i20 και Opel Corsa: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

8.782 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2024)

Τα μηχανικά σύνολα του Hyundai i20 και του Opel Corsa είναι αξιόπιστα, αφού δεν έχουν αναφορές για εκτεταμένες φθορές και βλάβες. Αυτό ισχύει τόσο για τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες αμφότερων των μοντέλων, όσο και για τους τρικύλινδρους turbo που έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Αν πρέπει να  προσέχουν κάτι οι κάτοχοι, αυτό είναι οι προδιαγραφές του λιπαντικού που χρησιμοποιείται στο μοτέρ του Opel Corsa. Αν οι ιδιοκτήτες ή οι μηχανικοί δεν ακολουθούν τις οδηγίες της εταιρείας και χρησιμοποιούν λάθος τύπο λαδιών, ενδέχεται να επηρεαστεί ο ιμάντας  χρονισμού. Από τη στιγμή όμως που αναφερόμαστε σε παρέκκλιση από τις οδηγίες της Opel, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν αρκεί για να πλήξει την αξιοπιστία του μοντέλου. Αν η συντήρηση γίνεται σωστά, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.



Τόσο το Hyundai i20 όσο και το Opel Corsa κατασκευάστηκαν το 2020, με το Hyundai i20 να έχει διανύσει 70.000 χιλιόμετρα και το Opel Corsa 50.000 χιλιόμετρα. Δεν παρατηρήθηκαν πρόωρες φθορές στα μηχανικά εξαρτήματα των αυτοκινήτων, με τους κινητήρες να λειτουργούν σωστά και τις αναρτήσεις και τα φρένα να μην εμφανίζουν σημάδια «κόπωσης».
Αν το i20 που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε χρησιμοποιούταν αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος, ενδέχεται να φθαρεί ο δίσκος του συμπλέκτη πριν τα 100.000 χιλιόμετρα.

Παραμένοντας στο Hyundai, στο μεταχειρισμένο μοντέλο που δοκιμάσαμε υπήρχε φθορά στο πλευρικό τμήμα του καθίσματος του οδηγού, καθώς και στη δερμάτινη επένδυση του τιμονιού. Επιπλέον, παρατηρήσαμε γρατζουνιές στο ταμπλό.
Όσον αφορά στην καμπίνα του Opel, δεν έχουν δημιουργηθεί σημάδια από τη χρήση. Το μόνο που εντοπίστηκε ήταν λίγες μικροδιακοπές στη λειτουργία του συστήματος infotainment.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων 4ετίας: Hyundai i20 VS Opel Corsa
Σελίδα 2Μεταχειρισμένα Hyundai i20: Κοστίζουν από 14.000 έως 22.000 ευρώ
Σελίδα 3Μεταχειρισμένα Opel Corsa: Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 13.000 – 22.000 ευρώ
Σελίδα 4Hyundai i20 και Opel Corsa: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center