Kia XCeed και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

4.300 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2024)
Kia XCeed και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Ξεκινώντας από τις πιθανές βλάβες, αμφότερα τα μοντέλα είναι αξιόπιστα, μιας και δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στα μηχανικά μέρη τους. Στην περίπτωση του Kia XCeed μπορεί να εμφανιστούν καθυστερήσεις και μικρά «κολλήματα» στο σύστημα infotainment, κάτι που επιλύεται με ασύρματη αναβάθμιση στο λογισμικό. Εκτός αυτού, τα «παράπονα» των ιδιοκτητών περιορίζονται στην καθυστερημένη λειτουργία των αισθητήρων βροχής.


Τόσο το Kia XCeed όσο και το Skoda Karoq ανταποκρίνονται περίφημα στο πέρασμα των χιλιομέτρων, με τις φθορές να είναι λίγες. Το Kia XCeed ενδέχεται να έχει σκουριά στους δίσκους των φρένων, ενώ ορισμένα από τα πλαστικά στην καμπίνα είναι ευαίσθητα σε γρατζουνιές. Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε πως το μοντέλο που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένο δεν είχε τέτοια σημάδια.
Όσον αφορά στο Skoda Karoq, το μόνο που μπορεί να παρατηρήσετε είναι τριγμοί από τις εσωτερικές χειρολαβές των θυρών.



Στον τομέα της ευρυχωρίας, το Kia XCeed έχει κατά 1,5 εκατοστό φαρδύτερο πίσω κάθισμα, μια διαφορά που δεν είναι μεγάλη, ωστόσο καθιστά πιο άνετη τη φιλοξενία 3 ενηλίκων επιβατών. Στον αντίποδα, το Skoda Karoq διαθέτει παραπάνω «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών, με τη διαφορά να είναι 3 και 2,6 εκατοστά αντίστοιχα. Επιπλέον, το πορτ-μπαγκάζ του Karoq είναι κατά 95 λίτρα μεγαλύτερο, δηλαδή χωράει μια μεγάλη βαλίτσα παραπάνω.

Τέλος, στον παράγοντα «τιμή», το Skoda Karoq είναι πιο προσιτό. Αν συγκρίνουμε τις τιμές των πιο φθηνών μοντέλων, τα Karoq κοστίζουν κατά 6.000 ευρώ λιγότερο, κάτι που έχει αντίκτυπο και στο μέσο όρο τιμής.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Kia XCeed VS Skoda Karoq
Σελίδα 2Kia XCeed: Κοστίζουν από 19.000 έως 32.000 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Karoq: Οι τιμές κυμαίνονται από 13.000 μέχρι 30.000 ευρώ
Σελίδα 4Kia XCeed και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER