Τι κάνει αυτό το κομμάτι πλαστικού στην άκρη ορισμένων παραθύρων;

Τι κάνει αυτό το κομμάτι πλαστικού στην άκρη ορισμένων παραθύρων;

Τι κάνει αυτό το κομμάτι πλαστικού στην άκρη ορισμένων παραθύρων;

4.428 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2024)

- Υπήρχε σε πολλές γενιές του Toyota Aygo και του Peugeot 107
- Ευθυγραμμίζει το παράθυρο όταν το αμάξι τρέχει σε υψηλές ταχύτητες
- Κρατάει το τζάμι σταθερό όταν είναι ελαφρώς ανοιχτό

Υπήρχε σε πολλές γενιές του Toyota Aygo και του Peugeot 107

Ίσως να έχει πάρει το μάτι σας ένα μικρό πλαστικό κομμάτι, στο μέγεθος μικρής γόμας, να στέκεται ανάποδα απ΄ τα πλαϊνά παράθυρα του οδηγού και του συνοδηγού. Ίσως επίσης να έχετε αναρωτηθεί την χρηστικότητα του. Το βρίσκουμε κυρίως σε αυτοκίνητα με λεπτό ή ψηλό πλαίσιο παραθύρου (π.χ. στα τζιπ). Ή σε παλαιότερα κουπέ μοντέλα χωρίς καθόλου τελάρο όπως το C5 Corvette της Chevrolet. Υπήρχε επίσης για πολλές γενιές στα δημοφιλή μοντέλα Toyota Aygo και Peugeot 107 και σε πολλές budget κατασκευές.

Ευθυγραμμίζει το παράθυρο όταν το αμάξι τρέχει σε υψηλές ταχύτητες

Το πλαστικό αυτό κομματάκι βοηθάει στην ευθυγράμμιση του παραθύρου. Είναι χρήσιμο μόνο όταν το αμάξι τρέχει σε υψηλές ταχύτητες γεγονός που προκαλεί την ροή του αέρα να τραβάει το τζάμι προς τα έξω όσο εκείνο ανεβαίνει. Αν λοιπόν τρέχατε ποτέ στην αριστερή λωρίδα της Αττικής Οδού με ανοιχτά παράθυρα, αυτό το κομματάκι θα βεβαιωνόταν ότι το παράθυρο σας θα έκλεινε σωστά, στη θέση του.

Κρατάει το τζάμι σταθερό όταν είναι ελαφρώς ανοιχτό

Bοηθάει επίσης στο να κρατάει το παράθυρο σταθερό, πάλι σε περιπτώσεις υψηλών ταχυτήτων, εάν για κάποιο λόγο είχατε αφήσει το παράθυρο ελαφρός ανοιχτό. Είναι επί της ουσίας μια χουφτίτσα που σταθεροποιεί τα τζάμια απ΄ την ταλάντωση που προκαλεί η αυξημένη ροή αέρα.  
 

ford
NISSAN