Τροχαία Αττικής: 753 έλεγχοι οδήγησαν σε 251 παραβάσεις μέσα σε 24 ώρες

2.187 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2024)
Τροχαία Αττικής: 753 έλεγχοι οδήγησαν σε 251 παραβάσεις μέσα σε 24 ώρες
7 Φωτογραφίες »

- Κλιμάκιο της τροχαίας πραγματοποίησε ειδικές εξορμήσεις το Σάββατο 9 Μαρτίου
- Οι 753 τροχονομικοί έλεγχοι κατέληξαν σε 251 παραβάσεις και 4 συλλήψεις
- Οι παραβάσεις οδήγησαν στο να αφαιρεθούν 7 πινακίδες, 7 άδειες ικανότητας οδήγησης και 4 άδειες κυκλοφορίας

Κλιμάκιο της τροχαίας πραγματοποίησε ειδικές εξορμήσεις το Σάββατο 9 Μαρτίου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε περιοχές της Αττικής, στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών αλλά και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης, στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, στην αποτροπή και καταστολή των αυτοσχέδιων αγώνων και την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι 753 τροχονομικοί έλεγχοι κατέληξαν σε 251 παραβάσεις και 4 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν 753 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 251 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ συνελήφθησαν και 4 οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση. Ειδικότερα, από τις 251 παραβάσεις οι 38 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, οι 37 οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (από τις οποίες προέκυψαν 2 πλημμελήματα), οι 14 επικίνδυνους ελιγμούς, οι 14 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 12 παραβίαση (ρυθμιστικών) πινακίδων, οι 8 μη χρήση κράνους, οι 8 τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, οι 6 παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, οι 6 βιβλίο δρομολογίων, οι 6 θορύβους, οι 5 παραβάσεις ΚΤΕΟ, η μία επίδειξη ικανοτήτων, και 96 λοιπές παραβάσεις.

Οι παραβάσεις οδήγησαν στο να αφαιρεθούν 7 πινακίδες, 7 άδειες ικανότητας οδήγησης και 4 άδειες κυκλοφορίας

Επιπρόσθετα οι παραπάνω παραβάσεις οδήγησαν στο να αφαιρεθούν 7 πινακίδες, 7 άδειες ικανότητας οδήγησης και 4 άδειες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν και 41 οχήματα.
Η Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων καθώς αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας.

SPRING CHECK MERCEDES
fiat