Χρειάζεται κόπος και αφοσίωση για να φτιαχτεί το αυγοτάραχο, για αυτό και είναι τόσο ακριβό

Δοκιμάστε το θρυλικό αυγοτάραχο στον τόπο που φτιάχνεται

62184 Επισκέψεις στο άρθρο

Αύγουστος – Σεπτέμβριος είναι η εποχή των κεφάλων. Σημαντική περίοδος για το Μεσολόγγι, αφού ο θηλυκός κέφαλος (“μπάφα” είναι το τοπικό του όνομα) έχει τα αυγά, από τα οποία γίνεται το θρυλικό αυγοτάραχο του Μεσολογγίου.
Πασίγνωστο για την ξεχωριστή νοστιμιά του, είναι πλέον διάσημο εντός, αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων. Η διαδικασία παραγωγής του είναι πολύ “μπελαλίδικη”, έχει όμως την καλύτερη ποιότητα και γι? αυτό την ακριβότερη τιμή, (σχεδόν 200 ευρώ το κιλό). Παρουσιάστηκαν, μάλιστα, στην αγορά και ένα σωρό παρόμοια αυγοτάραχα που χρησιμοποιούσαν παραπλανητικά τον τίτλο “αυγοτάραχο Μεσολογγίου”, κάτι που οδήγησε τους παραγωγούς να φέρουν στο προϊόν τους προστασία ονομασίας προέλευσης!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ