Νάξος: Πλάκα, Ορκός, Μικρή Βίγλα

18868 Επισκέψεις στο άρθρο

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων διαθέτει παραδοσιακά χωριά, κατάφυτη ενδοχώρα και φυσικά θαυμάσιες παραλίες με αρκετές από αυτές ιδανικές για θαλάσσια σπορ.

Φυσική συνέχεια της απλωτής και δημοφιλούς αμμουδερής ακτής της Αγίας Αννας (νότια του λιμανιού της Νάξου) είναι η Πλάκα που εξακολουθεί να παραμένει χαμηλών τόνων.

Στο γύρισμα της ακτής προς νότο διαγράφει το λαμπερό της αμμουδερό τόξο το ακρογιάλι του Ορκού και της Μικρής Βίγλας. Η εκτεταμένη αυτή ακτή είναι στρωμένη με λευκή, ψιλή άμμο, ενώ σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα πολλά μικρά συγκροτήματα νοικιαζόμενων δωματίων και bungalows προσφέρονται για διαμονή.

Φτάσαμε λοιπόν! Course, Slalom Wave, Freeride, Speed, Freestyle όλων των τύπων πολύχρωμες σανίδες ξεκουράζονται στην καυτή άμμο, ενώ οι ιδιοκτήτες τους χαλαρώνουν πίνοντας τα ποτό τους στα beach –bars, έως ότου η πρώτη ριπή του αέρα δώσει το σύνθημα. Η κινητοποίηση είναι άμεση. ΤαΆ άλμπουρα και τα πανιά στη θέση τους και σύντομα το ακρογιάλι γεμίζει χρώματα.

Ο κάβος της Μικρής Βίγλας εμποδίζει τα μεγάλα κύματα, αφήνοντας όμως τον αέρα να φουσκώσει ανεμπόδιστα τα πανιά. Βαθύτερα, το «terrain» είναι για τους έμπειρους του αθλήματος αφού η θάλασσα αφρίζει επικίνδυνα και η αδρεναλίνη «κτυπάει κόκκινο». Αν δε έχετε ιστιοσανίδα κανένα πρόβλημα. Εύκολα θα νοικιάσετε από τις σχολές εκμάθησης που λειτουργούν εδώ. Φυσικά και υπάρχουν ναυαγοσώστες, ενώ οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες.

Εξίσου θαυμάσιες ακτές για ιστιοσανίδα είναι οι Λαγκούνα και ο Αγιος Προκόπης που βρίσκονται πολύ κοντά στη Χώρα, στο λιμάνι και διαθέτουν υποδομές.

Χρηστικά
www.thalaseasports.com
www.plaka-watersports.com
www.apricotandsea.com