κα. Κίρκη Καλαντζή

Shell

34191 Επισκέψεις στο άρθρο

Tον Ιούνιο του 2010, η Shell ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας στην Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. Η πώληση αφορά στις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, τα οποία θα εξακολουθήσουν να διατηρούν το σήμα και τα προϊόντα της Shell μέσω μίας, αρχικά, πενταετούς Σύμβασης Αδείας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ της Shell και Motor Oil Hellas, στις δραστηριότητες των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων της ασφάλτου, των χημικών, του υγραερίου, στις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής και στις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.
Shell Fuel Save Unleaded & Fuel Save Diesel
Αυτή τη στιγμή, η Shell διαθέτει δύο νέα προϊόντα στην αγορά, τα Shell Fuel Save Unleaded & Fuel Save Diesel. Τα δύο αυτά προϊόντα, ως στόχο έχουν την εξοικονόμηση καυσίμου από το πρώτο κιόλας γέμισμα. Τα νέα καύσιμα έχουν εμπλουτιστεί με νέα ειδικά συστατικά οικονομίας καυσίμου (Shell Efficiency Improvers). Στη νέα αμόλυβδη Shell Fuel Save Unleaded 95 οκτανίων λειτουργούν περιορίζοντας τις απώλειες ενέργειας στον κινητήρα, λιπαίνοντας τα σημεία όπου τα συνηθισμένα λιπαντικά κινητήρων είναι λιγότερο αποτελεσματικά π.χ. τα ελατήρια συμπίεσης των εμβόλων. Η μείωση των απωλειών ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα να διατίθεται περισσότερη ενέργεια για την κίνηση των τροχών και να εξοικονομείται έως και 1 λίτρο σε κάθε γέμισμα. Επίσης περιέχουν ειδικά απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούνται οι βαλβίδες εισαγωγής καθαρές, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα και άρα συμβάλλοντας αντιστοίχως στην οικονομία καυσίμων. Στο νέο πετρέλαιο κίνησης Shell FuelSave Diesel, προκαλούν πιο αποτελεσματική ανάφλεξη και καύση από ό,τι το απλό πετρέλαιο κίνησης, κάτι που συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική καύση στον κινητήρα. Επιπλέον, τα νέα συστατικά αποτρέπουν τη συσσώρευση επικαθίσεων στον κινητήρα συμβάλλοντας στη βελτίωση της απόδοσης του και άρα στην οικονομία καυσίμου.

Η άποψη της Shell για την άφιξη του Diesel
Ρωτάμε την κα. Κίρκη Καλαντζή, Υπεύθυνη Ιδιολειτουργούμενου Δικτύου Πρατηρίων Shell
Ποια είναι τα προϊόντα σας που υπάρχουν ή πρόκειται να λανσαριστούν για την κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την ευρεία διάθεση του πετρελαίου κίνησης σε όλη τη χώρα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (USPs) αυτών των νέων προϊόντων, σε σχέση με εκείνα του ανταγωνισμού σας; Τα πρατήρια Shell είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη πετρελαίου κίνησης. Από το 2004 διατίθεται στην αγορά το Shell V-Power Diesel που με τη μοναδική του σύνθεση προσφέρει περισσότερη δύναμη, ενώ το Νοέμβριο παρουσιάσαμε το νέο FuelSave Diesel το οποίο αντικατέστησε το απλό πετρέλαιο κίνησης και προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου από το πρώτο γέμισμα. Πώς διασφαλίζετε (στο δίκτυο) την ποιότητα των καυσίμων σας και ειδικά του πετρελαίου κίνησης; Στα πρατήρια Shell πιστεύουμε πως για να διασφαλίσουμε την ποιότητα και ποσότητα στον πελάτη μας, πρέπει να ελέγχουμε όλα τα στάδια μεταφοράς των καυσίμων μας. Έτσι, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται ακολουθούν όλη τη πορεία του καυσίμου, από το διυλιστήριο στο πρατήριο και τελικά στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του πελάτη μας. Στα πρατήρια Shell, για περισσότερα από 10 χρόνια, έχουμε ένα ολοκληρωμένο μηχανισμό ελέγχου πραγματοποιώντας 2.500 ποιοτικούς και ποσοτικούς ελέγχους το χρόνο. Το Μάιο παρουσιάσαμε μία πρωτοποριακή τεχνολογία μοριακού ιχνηθέτη, που επιτρέπει τον πλήρη και άμεσο ποιοτικό έλεγχο των καυσίμων μας. Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στο καύσιμο σε απειροελάχιστες ποσότητες και ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό. Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια. Η εφαρμογή του συστήματος μοριακού ιχνηθέτη εντάσσεται στη διαρκή δέσμευση έναντι των πελατών μας για την παροχή ποιοτικών καυσίμων με άριστες προδιαγραφές. Σκοπεύετε να προβείτε σε αλλαγές όσον αφορά στην υποδομή του δικτύου πρατηρίων σας; Έχετε εκπαιδεύσει το δίκτυό σας για την καλύτερη απόκριση στις νέες απορίες των καταναλωτών; Τα πρατήρια Shell είναι έτοιμα να υποδεχτούν οποιαδήποτε αύξηση σε καταναλώσεις του πετρελαίου κίνησης και να προσφέρουν επιλογές στον πελάτη – FuelSave Diesel για εξοικονόμηση και V-Power Diesel για περισσότερη δύναμη. Ήδη, το ενισχυμένο πετρέλαιο κίνησης V-Power Diesel διατίθεται σε περίπου 200 πρατήρια. Δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω αλλαγές αυτή την στιγμή, είμαστε όμως πάντα ευέλικτοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε ανάγκη της αγοράς. Το δίκτυό μας είναι πλήρως ενημερωμένο για τα προϊόντα μας συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου κίνησης. Δίνουμε συνεχώς σημασία σε αυτά που έχουν αξία για το πελάτη, ευγένεια, άρτια εξυπηρέτηση και σωστή ενημέρωση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ