Ο σύγχρονος εξοπλισμός και η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών διασφαλίζουν την ποιότητα των εργασιών.

Σωστός έλεγχος για εύρυθμη λειτουργία

31757 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι πιέσεις που δημιουργούνται στο εσωτερικό ενός πετρελαιοκινητήρα είναι σημαντικά υψηλότερες, με αποτέλεσμα την έκκληση αυξημένης θερμότητας. Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη για μεγαλύτερη απόδοση του συστήματος ψύξης ενώ, συνήθως το 50% των προβλημάτων που παρατηρούνται στους πετρελαιοκινητήρες σχετίζεται με το σύστημα ψύξης τους. Επιπλέον οι τσιμούχες και τα κολάρα δέχονται ιδιαίτερα μεγάλες καταπονήσεις και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να ελέγχονται τακτικά και διεξοδικά, κατά τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος από εξειδικευμένους τεχνικούς. Φυσικά, επιβάλλεται να έχετε πάντοτε το νου σας για να εντοπίσετε εγκαίρως τυχόν διαρροές, αλλά και να τσεκάρεται πως τα σωληνάκια υποπίεσης λειτουργούν σωστά. Τα τελευταία ειδικά είναι πολύ σημαντικό να ελέγχoνται διότι «διαβάζουν» την υποπίεση, καταλαβαίνοντας τη «θέση» από το γκάζι και δίνουν περισσότερη πίεση στο καύσιμο για τα μπέκ. Σε περίπτωση που έχουν πρόβλημα δημιουργούνται αρρυθμίες στον κινητήρα.


Εξοπλισμός και δίκτυο υποστήριξης 
Μπορεί όπως προαναφέραμε η πείρα και τεχνογνωσία να είναι απαραίτητα για να θεωρηθεί ο επισκευαστής σας κατάλληλος, ωστόσο από μόνα τους δεν αρκούν. Μαζί με τους κινητήρες εξελίσσονται και τα συστήματα επισκευής και όσο πιο σύγχρονα συστήματα έχει ένας επισκευαστής τόσο πιο αξιόπιστη διάγνωση μπορεί να κάνει είτε πρόκειται για πρόληψη ή αντιμετώπιση κάποιας βλάβης. Γιατί μη ξεχνάμε πως οι diesel κινητήρες υπάρχουν χρόνια στην αγορά, οπότε υπάρχουν και αντίστοιχα αρκετοί μηχανικοί. Όμως η εξέλιξη των τελευταίων ετών με τα σύγχρονα σύνολα που διαρκώς εξελίσσονται, κυρίως λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από την Ε.Ε. για τις εκπομπές ρύπων, απαιτούν και την ύπαρξη των κατάλληλων μηχανημάτων διάγνωσης και επισκευής. Μπορεί κάποτε ο μηχανικός από τον ήχο και μόνο να μπορούσε να βρει το πρόβλημα, όμως πλέον όσο έμπειρος και αν είναι, υπάρχουν τόσα πολλά εξαρτήματα και μέρη που δεν ελέγχονται «αισθητικά», παρά μόνο με τα κατάλληλα εργαλεία. 
Επιπλέον ακριβώς αυτή η πληθώρα εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, απαιτεί από τον επισκευαστή σας να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να σας εξυπηρετήσει άμεσα και με τα κατάλληλα ανταλλακτικά. ¶λλωστε υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στην αγορά, οι οποίοι διαθέτουν στοκ ανταλλακτικών για την άμεση εξυπηρέτηση σας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ