Φυσικό αέριο στην επιχείρηση και το σπίτι
Φυσικό αέριο στην επιχείρηση και το σπίτι
  • Φυσικό αέριο στην επιχείρηση και το σπίτι
  • Φυσικό αέριο στην επιχείρηση και το σπίτι

Φυσικό αέριο στην επιχείρηση και το σπίτι

7200 Επισκέψεις στο άρθρο

Η εφαρμογή του φυσικού αερίου δεν εξαντλείται στην αεριοκίνηση. Σαφώς και η χρήση του από τους εμπορικούς στόλους και τα ΙΧ αποτελεί βασικό παράγοντα εξοικονόμησης κόστους και ενέργειας, αλλά δεν πρέπει να λησμονούνται άλλοι σημαντικοί ενεργοβόροι τομείς όπως είναι ο κτιριακός τομέας (επιχειρήσεις, νοικοκυριά).
Όσον αφορά στην οικιακή κατανάλωση το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται για την θέρμανση/κλιματισμό, μαγείρεμα και παροχή ζεστού νερού καλύπτοντας τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών σε μεγάλες πόλεις της χώρας και παρέχοντας δέσμη κινήτρων (επιδοτήσεις, εκπτώσεις) για τη σύνδεση των οικιακών καταναλωτών με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Το φυσικό αέριο είναι η ιδανική επιλογή για τις ενεργειακές ανάγκες των επιχειρήσεων (καταστήματα, γραφεία κλπ) και για βιομηχανίες με άμεσες και έμμεσες θερμικές ανάγκες, βελτιώνοντας την ανταγωνιστική θέση των μονάδων. Ως καύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για θερμική είτε για χημική χρήση (ως πρώτη ύλη για τη βιομηχανία) και σε συστήματα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, τα οποία παράγουν ταυτόχρονα αξιοποιήσιμη ηλεκτρική και θερμική ενέργεια.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, η εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας θα μπορούσε να περιορίσει την ετήσια ενεργειακή δαπάνη κατά 25% και τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 450 χιλιάδες τόνους. Σε αυτό τον στόχο ο κτιριακός τομέας μπορεί να ανταποκριθεί με τη χρήση φυσικού αερίου και να εναρμονιστεί με τις επιταγές της ΕΕ για επίτευξη του στόχου 20-20-20 που έχει τεθεί έως το 2020. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Κοινοποίησέ το »

coral gas
MASTER DIRECT

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)