10 diesel προτάσεις στην ελληνική αγορά

125.508 Επισκέψεις στο άρθρο
10 diesel προτάσεις στην ελληνική αγορά

- To diesel ζει και βασιλεύει στα μεγάλα αυτοκίνητα
- Στο ταξίδι τα diesel καίνε 10 ευρώ στα 100 χλμ.
- Yπάρχουν και υβριδικά diesel

To diesel ζει και βασιλεύει στα μεγάλα αυτοκίνητα

Τα diesel μοντέλα όσο πάνε και λιγοστεύουν και η πραγματικότητα είναι πως αργά η γρήγορα το diesel θα μας «χαιρετήσει». Ήδη στα μικρά οι επιλογές είναι ελάχιστες, ωστόσο στις πιο μεγάλες κατηγορίες συναντούμε ακόμα πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές. Σαφώς και υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για την κατάργησή του, όπως και λόγοι που πολλοί ακόμα το αγαπούν.

Βλέποντας λοιπόν τα diesel μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, η πλειοψηφία τους ανήκει στα οικογενειακά μοντέλα. Είτε μιλάμε για SUV (p.x. Alfa Romeo Tonale, Hyundai Tucson, Mercedes GLA, Opel Grandland), είτε για χάτσμπακ, όπως το Ford Focus ή το SEAT Leon. Ελάχιστα diesel μοντέλα θα συναντήσουμε και στα μικρά SUV (π.χ. το Citroen C3 Aircross), ωστόσο εκεί που το diesel δείχνει ακμαίο, είναι στα ακόμα μεγαλύτερα και πιο premium μοντέλα, όπως το Audi Q5, το Mazda CX-60 και η Mercedes GLΕ. Πάμε λοιπόν να δούμε 10 diesel μοντέλα της ελληνικής αγοράς (αλφαβητικά).

Στο ταξίδι καίνε 10 ευρώ στα 100 χλμ.

Ο κυριότερος λόγος είναι φυσικά η οικονομία στο κόστος καυσίμου. Το diesel είναι φθηνότερο ως καύσιμο και τα diesel μοντέλα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, κοντά στα 6,0 λτ./100 χλμ., χοντρικά δηλαδή κοντά στα 10 ευρώ. Τουλάχιστον στο ταξίδι, γιατί στην πόλη τα υβριδικά υπερτερούν, όπου κατά μέσο όρο η κατανάλωσή τους είναι. 

Yπάρχουν και υβριδικά diesel

Μάλιστα για να μπορέσουν οι κατασκευαστές να μειώσουν ακόμα περισσότερο την κατανάλωση -κατά κύριο λόγο- εντός πόλης, συνδυάζουν τα diesel σύνολά τους με υβριδικά συστήματα. Είτε πρόκειται για ένα ήπια υβριδικό σύστημα που δουλεύει παράλληλα με τον πετρελαιοκινητήρα, είτε με plug-in σύστημα με ανεξάρτητο ηλεκτροκινητήρα. 

Σελίδα 2Alfa Romeo Tonale
Σελίδα 3Audi Q5
Σελίδα 4Citroen C3 Aircross
Σελίδα 5Ford Focus Active
Σελίδα 6Hyundai Tucson
Σελίδα 7Mazda CX-60
Σελίδα 8Mercedes GLA
Σελίδα 9Mercedes GLΕ
Σελίδα 10Opel Grandland
Σελίδα 11SEAT Leon
FORD E-TRANSIT
NISSAN