Υπάρχει πλήθος πρόσθετων και χημικών στην αγορά, που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας του καυσίμου και της καύσης.

Τα πρόσθετα και η σημασία τους

15.160 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/1/2016

Υπάρχει πλήθος πρόσθετων και χημικών στην αγορά, που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας του καυσίμου και της καύσης. Έτσι συναντάμε ενισχυτικά καυσίμου, που βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά της ανάφλεξης (αύξηση του αριθμού κετανίων), καθαρίζουν τα μπεκ, βελτιώνουν τις λιπαντικές ιδιότητες του πετρελαίου για μεγαλύτερη προστασία κατά της φθοράς και περιλαμβάνει ένα πακέτο πρόσθετων που συμβάλλουν στην αντοχή του κινητήρα κατά της γήρανσης και της οξείδωσης. Άλλα πρόσθετα αποτρέπουν τον σχηματισμό μεγάλων κρυστάλλων παραφίνης αυξάνοντας την αξιοπιστία των οχημάτων τον χειμώνα και βελτιώνονταςι την φιλτροδιαπερατότητα πετρελαίου για έως και -33°C, ανάλογα με την ποιότητα του πετρελαίου.
Όσο παράξενο και αν ακούγεται το πετρέλαιο κίνησης μπορεί να μολυνθεί από μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια και μύκητες. Ο κίνδυνος δημιουργείται αν υπάρχει νερό ή συγκέντρωση υδρατμών στο κάτω μέρος του ντεπόζιτου. Οι μικροοργανισμού τροφοδοτούνται από τους άφθονους υδρογονάνθρακες του πετρελαίου. Άμεση συνέπεια του… εποικισμού είναι ο σχηματισμός λάσπης και οξέων, με αποτέλεσμα τη διάβρωση και το μπλοκάρισμα των φίλτρων. Ειδικά πρόσθετα με αντιμικροβιακή δράση, υπόσχονται λύση στο παραπάνω πρόβλημα.
Φυσικά υπάρχουν και χημικά καθαριστικά για τα φίλτρα μικροσωματιδίων, που όλα τα σύγχρονα diesel διαθέτουν, με αποτέλεσμα να μην είναι απαραίτητη η (ακριβή) αντικατάστασή τους.
Υπάρχει πλήθος πρόσθετων και χημικών στην αγορά, που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας του καυσίμου και της καύσης.

 
  • giorgos alfa75 america

    Aγαπητο autotriti θα ηταν καλο και εντιμο από μερους σας να αναφερετε(κατι ΠΟΥ ΔΕΝ κανετε),οτι η τεχνολογια common-Rail,ανακαλυφθηκε και εξελιχθηκε από την IΤΑΛΙΚΗ FIAT από την δεκαετια του 80,κανοντας τα τα ιταλικα αυτοκίνητα μετα από λιγα χρονια να εχουν πρωτοπορα τεχνολογια εναντι των ανταγωνιστων τους, κατι που φυσικα εχει υιοθετιθει και από τους γερμανους κατασκευαστες όπως bmw-mercrdes, ακολουθωντας τα βηματα των ιταλων.Ευχαριστω

      9