Το φυσικό αέριο είναι πιο ακίνδυνο από το υγραέριο γιατί είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και διασπείρεται σε περίπτωση διαρροής, αποτρέποντας «εκρηκτικές» συγκεντρώσεις.

Το φυσικό αέριο είναι πιο ακίνδυνο από το υγραέριο γιατί είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και διασπείρεται σε περίπτωση διαρροής, αποτρέποντας «εκρηκτικές» συγκεντρώσεις.

Φυσικό αέριο στο αυτοκίνητο! All about

27791 Επισκέψεις στο άρθρο

Γνωστό και ως «καθαρό» καύσιμο, το φυσικό αέριο προσφέρει οικονομία, ασφάλεια και φυσικά πολύ λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

coral gas
MASTER DIRECT

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Eco friendly αέριο οικονομίας & ατομικής συνυπευθυνότητας!
-Είναι πιο οικονομικό από την βενζίνη
-Δεν νοθεύεται
-Προσφέρει μεγάλη αυτονομία
-Αργή επέκταση του δικτύου πρατηρίων του

Ορυκτά καύσιμα και άσε τον πλανήτη στην υπερθέρμανση του ή εναλλακτικά καύσιμα ως μία μέθοδο συμβολής μας στην λύσηυ του προβλήματος; Εσύ τι λες;

Μπορεί το φυσικό αέριο (CNG) να κυκλοφορεί την ελληνική αγορά εδώ και μερικά χρόνια, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετοί που δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι όσον αφορά στις ιδιότητες του φυσικού αερίου αλλά και στα πλεονεκτήματα που προσφέρει ως εναλλακτικό καύσιμο.
 
Από τη στιγμή που το φυσικό αέριο εισήλθε στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Από τη μια πλευρά η τιμή της βενζίνης αυξάνεται χωρίς σταματημό και από την άλλη είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που αρχίζουν να επιλέγουν καύσιμα που δεν είναι τόσο επιβλαβή για το περιβάλλον αλλά και για… την τσέπη τους.
 
Φαίνεται λοιπόν πως δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το φυσικό αέριο που φαίνεται να κατακλύζει τον κόσμο του αυτοκινήτου γύρω μας. Έχοντας λοιπόν ως "οδηγό" τους CNG Εγκαταστάτες 4* αστέρων, θα δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τι ακριβώς είναι το CNG, ποια τα πλεονεκτήματα που προσφέρει και αν όντως τελικά συμφέρει η χρήση του σε σχέση με τα άλλα καύσιμα της αγοράς.
 
Τι είναι το CNG
 
Γνωστό και ως το «πράσινο καύσιμο», το φυσικό αέριο ή αλλιώς CNG δεν είναι παρά ένα μείγμα υδρογονανθράκων, το οποίο εξάγεται από υπόγειες κοιλότητες και χάρη στις ιδιότητές του θεωρείται ως το καύσιμο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το βασικό συστατικό του CNG είναι το μεθάνιο (CH4), ενώ άλλες ουσίες που περιέχονται σε αυτό είναι το αιθάνιο, το προπάνιο και το βουτάνιο, οι οποίες αφαιρούνται μετά από εκτεταμένη επεξεργασία. Ο κύριος παράγοντας που οδήγησε στην ανάπτυξη και διάδοση του φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν φυσικά η παγκόσμια απαίτηση για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα καθώς και των διάφορων ρύπων που παράγονται από την καύση των κινητήρων.
 
Μπορεί το φυσικό αέριο να φαίνεται ως… η σωτήρια λύση, αλλά η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει σε συγκεκριμένα είδη αυτοκινήτων να μετατραπούν σε οχήματα διπλού καυσίμου, όπως:
  • Βενζινοκίνητα – πετρελαιοκίνητα
  • Υβριδικά
  • Μικρής – μεγάλης ιπποδύναμης
  • Συμβατικής τεχνολογίας (καρμπυρατέρ)
  • Κεντρικού ψεκασμού καυσίμου (μονός ψεκασμός)
  • Σειριακού ψεκασμού (πολλαπλός ψεκασμός)
  • Έμμεσου ή άμεσου ψεκασμού καυσίμου
Η λίστα αυτή ήδη καλύπτει μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων και με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για CNG δε θα αργήσουν να προστεθούν πολλά ακόμα.

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)