ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Κάρτα καυσαερίων: Κάθε πότε εκδίδεται;  Πόσο κάνει;  Ποιο το πρόστιμο;

Κάρτα καυσαερίων: Κάθε πότε εκδίδεται; Πόσο κάνει; Ποιο το πρόστιμο;

1404 Επισκέψεις στο άρθρο

- Είναι ένα από τα πέντε έγγραφα που μπορεί να σου ζητήσει η τροχαία
- Την βγάζεις κάθε χρόνο με έναν απλό έλεγχο και 10 ευρώ
- Το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ αν δεν έχεις

ΒΕΚΡΗΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (AUTOUNIT)
ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Είναι ένα από τα πέντε έγγραφα που μπορεί να σου ζητήσει η τροχαία

Όλους τους οδηγούς μας έχει σταματήσει η τροχαία κατά καιρούς. Συνήθως, σε ένα έλεγχο ο τροχονόμος σου ζητάει άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας, ξέρεις όμως τι άλλο μπορεί να σου ζητήσει; Πέρα από τα βασικά, τη νόμιμη άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το αποδεικτικό ασφάλισης και την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, μπορεί να σου ζητήσει και την κάρτα καυσαερίων του αυτοκινήτου ή αλλιώς Κ.Ε.Κ.. Αυτή, απεικονίζει τις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και των υδρογονανθράκων (HC) που βγάζει ένας κινητήρας αυτοκινήτου κατά τη λειτουργία του.

Την βγάζεις κάθε χρόνο με έναν απλό έλεγχο και 10 ευρώ

Ο οδηγός σε καινούργια αυτοκίνητα (Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. έως 3,5 τόνους) που έχουν αγοραστεί στην Ελλάδα, εκδίδει την Κ.Ε.Κ. από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ενώ έχει υποχρέωση να ανανεώνει την κάρτα καυσαερίων του κάθε χρόνο για τα επόμενα 4. Η έκδοση ή η ανανέωση της κάρτας γίνεται μετά από Αρχικό Τεχνικό Έλεγχο, και ενσωματώνεται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, ενώ έχει ισχύ 1 χρόνο. Ο έλεγχος γίνεται σε  εξουσιοδοτημένα συνεργεία που διαθέτουν την αντίστοιχη σήμανση, ενώ απαιτείται η επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, κοστίζει 10 ευρώ και διαρκεί δέκα λεπτά. Να σημειωθεί, ότι την ίδια υποχρέωση έχουν και οι οδηγοί ασθενοφόρων, ταξί και οχημάτων άνω των 3.5 τόνων με την μόνη διαφορά, ότι αυτοί πρέπει να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία κάθε έξι μήνες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ αν δεν έχεις

Όσον αφορά τα πρόστιμα της Τροχαίας για τους οδηγούς που δεν έχουν Κ.Ε.Κ., αυτοί πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ για την έλλειψή της. Σε περίπτωση που τον οδηγό σταματήσει μπλόκο με κινητό κλιμάκιο μέτρησης ρύπων, το πρόστιμο για την έλλειψη έγκυρης κάρτας καυσαερίων μπορεί να κυμανθεί από 35 ευρώ έως και 200 ευρώ, ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ