Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ
Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ
Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ
Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ
  • Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ
  • Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ
  • Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ
  • Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ

Step by step ο έλεγχος ΚΤΕΟ

9610 Επισκέψεις στο άρθρο

Περνάς κάθε 2 χρόνια, ξέρεις όμως τι και πως ελέγχεται; Δες βήμα-βήμα αυτή την διαδικασία.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑ Ε. - ΝΤΡΙΜΕΡΗΣ Ε. Ο.Ε.

Βήμα 1: Η «χαρτούρα»

Κοινοποίησέ το »

Κατά την προσέλευση του οχήματος για να «περάσει» ΚΤΕΟ, ο ιδιοκτήτης του, πρέπει :
-να φροντίσει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και καθαρό
-να δώσει στο ΚΤΕΟ την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος , το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου αν υπάρχει και την ταυτότητά του ή το δίπλωμά του.
 Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να προσκομιστούν και άλλα έγγραφα όπως π.χ. υπεύθυνη δήλωση για την εγκατάσταση υγραερίου (LPG) κλπ.

Βήμα 2: Καυσαέρια και φώτα
 `Aμεσα ξεκινά ο τεχνικός έλεγχος του οχήματος (ταυτόχρονα με την ταυτοποίηση ιδιοκτήτη και στοιχείων αδείας κυκλοφορίας του οχήματος, η οποία γίνεται online με το Υπουργείο)

Ο έλεγχος του οχήματος αρχίζει στο σημείο της μέτρησης των καυσαερίων όπου γίνεται και ο έλεγχος ταυτοποίησης του οχήματος (αριθμός πλαισίου και αριθμός μηχανής) με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μετρούνται τα καυσαέρια του οχήματος, στο ίδιο σημείο γίνεται και η μέτρηση των φώτων διασταύρωσης και πορείας του οχήματος

Βήμα 3: Οι τροχοί & η ανάρτηση
Επόμενο στάδιο. Η αυτόματη γραμμή όπου ελέγχονται:
-η ευθυγράμμιση για τον μπροστινό άξονα (κάτι που δεν ισχύει για τα δίκυκλα)
-τα αμορτισέρ κάθε τροχού (όχι για δίκυκλα) και
τα φρένα του οχήματος όσον αφορά τις αποδόσεις τους μεμονωμένα αλλά και επί του συνολικού βάρους (συνολική απόδοση στο φρενάρισμα)
 
Βήμα 4: Το ανυψωτικό μηχάνημα
Εδώ το αυτοκίνητο υποβάλλεται σε όλους τους απαραίτητους οπτικούς ελέγχους που έχουν να κάνουν με τα φλας τα πίσω φώτα τα φώτα στοπ κλπ. γίνεται ανύψωση του αυτοκινήτου και οπτικά ή με την βοήθεια του τζογόμετρου (μηχανισμός που υδραυλικά μετακινεί τους τροχούς) γίνεται εύρεση τυχόν τζόγων στο σύστημα ανάρτησης. Με την βοήθεια του γρύλλου σηκώνουμε τους άξονες του αυτοκινήτου και χειροκίνητα εξετάζουμε τους τζόγους του συστήματος διεύθυνσης. Οπτικά εξετάζονται όλα τα εξαρτήματα που βρίσκονται στον κάτω από το αυτοκίνητο χώρο όπως σωληνάκια φρένων σύστημα εξάτμισης το δοχείο καυσίμου και σωληνώσεις του κλπ.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου οι τεχνικοί παίρνουν 3 φωτογραφίες του αυτοκινήτου, μια στο χώρο ελέγχου καυσαερίων μία μετά την αυτόματη γραμμή (πίσω όψη αυτοκινήτου) και μία στο ανυψωτικό οι οποίες αποστέλλονται στο υπουργείο μαζί με τα αποτελέσματα του τεχνικού ελέγχου.

 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ