• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Toyota Yaris

To μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν εκδόσεις στα 1,0/1,3 λίτρα, καθώς και υβριδική

Εντελώς διαφορετικό το εσωτερικό του νέου Yaris

Το νέο Toyota Yaris

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/6/2011

H τρίτη πλέον γενιά του Toyota Yaris είναι πραγματικότητα. Το αυτοκίνητο έχει ήδη παρουσιαστεί ως Vitz για την ιαπωνική αγορά, όμως τώρα η Toyota δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της ευρωπαϊκής έκδοσης. Το μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιεί κινητήρες 1,0 και 1,33 λίτρων.

 
Το διάσημο μικρό της Toyota βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά του. Το μοντέλο έχει ήδη παρουσιαστεί ως Vitz για την ιαπωνική αγορά από το Δεκέμβριο του 2010, όμως η ευρωπαϊκή έκδοση μοιάζει ελαφρώς διαφορετική. Φέρνει περισσότερο στο Yaris HSD Hybrid Prototype που είδαμε στη Γενεύη το Μάρτιο, και εξωτερικά, συνδυάζει αρκετά στοιχεία από τη γενιά που αφήνει πίσω, με επίσης νέα σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας. Όπως η ολοκαίνουργια μάσκα εμπρός, αλλά και τα φωτιστικά καθώς και η μορφή του πίσω μέρους. Εντελώς νέο όμως φαίνεται να είναι και το εσωτερικό, με διαφορετική διάταξη στο ταμπλό, αλλά και εντελώς νέο πίνακα οργάνων.

Όλα δείχνουν ότι η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης, οπότε αναμένουμε τα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου από στιγμή σε στιγμή. Σε κάθε περίπτωση τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το μοντέλο θα χρησιμοποιεί στη βασική έκδοση το τρικύλινδρο σύνολο του 1,0 λίτρου, καθώς και το γνωστό ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,33 λίτρων. Αργότερα θα εμφανιστεί και μια υβριδική έκδοση με τη γνωστή τεχνολογία HSD (Hybrid Synergy Drive) που θα συνδυάζεται με σύνολο 1,3 ή 1,5 λίτρων.

Tags: TOYOTA YARIS