Για να σβήσετε τη φωτιά μην ανοίξετε τελείως το καπό του αυτοκινήτου, αλλά σηκώστε το λίγο ώστε να εισέλθει το ακροφύσιο του πυροσβεστήρα και ψεκάστε.

Για να σβήσετε τη φωτιά μην ανοίξετε τελείως το καπό του αυτοκινήτου, αλλά σηκώστε το λίγο ώστε να εισέλθει το ακροφύσιο του πυροσβεστήρα και ψεκάστε.

Τι κάνω σε περίπτωση που πιάσει το αυτοκίνητό μου φωτιά;

151.912 Επισκέψεις στο άρθρο

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου βρίσκονται πολλά εύφλεκτα υλικά τα οποία βοηθούν στη διάδοση της φωτιάς, ωστόσο πριν εκδηλωθεί η φωτιά δίνει τα προειδοποιητικά της σημάδια, όπως καπνό και μυρωδιά καμένου. 


Αρχικά χωρίς πανικό πρέπει να ακινητοποιήσετε άμεσα το όχημά σας και να σβήσετε τον κινητήρα, ενώ παράλληλα με αυτό θα πρέπει να εντοπίσετε από πού προέρχεται η φωτιά. Aν η φωτιά είναι μικρή και ουσιαστικά βλέπετε μόνο καπνούς, τότε χρησιμοποιήστε τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου απευθείας στην εστία. Ψεκάστε την περιοχή και απομακρυνθείτε, μέχρι να είστε σίγουροι ότι έσβησε. Αν, όμως, έχετε εξαρχής να αντιμετωπίσετε φλόγες, απομακρυνθείτε αμέσως και προσπαθήστε από μεγάλη απόσταση να κατασβέσετε τη φωτιά, αν αυτό είναι δυνατό, αλλιώς απλά απομακρυνθείτε.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να μην ανοίξετε τελείως το καπό του αυτοκινήτου, καθώς ο αέρας θα οξειδώσει τη φωτιά με αποτέλεσμα να φουντώσει απότομα και έντονα. ΑντΆ αυτού σηκώστε ένα δάχτυλο το καπό τοποθετήστε από εκεί το ακροφύσιο του πυροσβεστήρα και ψεκάστε από τη χαραμάδα που θα δημιουργηθεί. Τέλος εφόσον η φωτιά προέρχεται από το χώρο που βρίσκεται το ρεζερβουάρ, τότε απομακρυνθείτε άμεσα και καλέστε την πυροσβεστική.
 

OPEL NEA MONTELA
test center