6 φωτογραφίες »

Ανοιξαν οι παραγγελίες για το Yaris των 261 PS (+vid)

33.554 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2020)

Η Toyota Ευρώπης ξεκίνησε τη διαδικασία για προ-παραγγελίες του «καυτού» GR Yaris των 261 ίππων με τετρακίνηση, που κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ.. Δείτε πόσο κοστίζει, αλλά και πότε θα παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα.


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το εμπορικό λανσάρισμα της κορυφαίας εκδοχής του best seller μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας, λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη παρουσίαση του Toyota GR Yaris. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδος άνοιξε η διαδικτυακή πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ισχυρό Yaris. Οι πελάτες σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω μιας online ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ή αλλιώς επικοινωνώντας με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Toyota. Σημειώστε πως, εκείνοι που θα δείξουν ενδιαφέρον θα έχουν προτεραιότητα μετέπειτα για την απόκτηση του «καυτού» Yaris με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται προς το τέλος του 2020.

Το νέο Toyota GR Yaris εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο τρικύλινδρο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο με χωρητικότητα 1,6 λτ. και απόδοση 261 ίππων με 360 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης χρησιμοποιείται ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης GR-Four (σ.σ. η ονομασία παραπέμπει στην τετρακίνηση GT-FOUR της Celica) που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί την αναλογία της ισχύος που πηγαίνει σε κάθε τροχό. Παράλληλα, χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετικές σχέσεις μετάδοσης για τον εμπρόσθιο και οπίσθιο άξονα, κάτι που σύμφωνα με τη μάρκα επιτρέπει την κατανομή της ροπής στιγμιαία 100% είτε στον εμπρόσιθιο άξονα, είτε στον πίσω.

Καταιγιστικές οι επιδόσεις του 3θυρο «καυτού» Yaris που ζυγίζει 1.280 κιλά, αφού καταφέρνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα.

Τέλος, όσον αφορά στο κόστος αγοράς του Toyota GR Yaris, αυτό ορίζεται στις 33.200 ευρώ για την γερμανική αγορά, το οποίο θα διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα ανάλογα με το φορολογικό πλαίσιο και κάποιους ακόμα παράγοντες. Το GR Yaris προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις: το «απλό» GR Yaris και άλλες δύο με τα πακέτα Convenience και Circuit. Η τελευταία έκδοση εξοπλίζεται με μία πιο σοφιστικέ σπορ ανάρτηση GR Circuit, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και μπάρα θόλων. Πέραν αυτού, το «μεσαίο» εξοπλιστικό πακέτο Convenience περιλαμβάνει σύστημα infotainment με πλοήγηση σε οθόνης αφής 8,8 ιντσών, Head-up display, ηχοσύστημα JBL κ.ά. ενώ από την βάση υπάρχουν σπορ καθίσματα GR με alcantara, δερμάτινο τιμόνι, ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών κ.ά..

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto