6 φωτογραφίες »

Αρκετά στοιχεία από αυτά που φέρει το Z Proto θα μεταφερθούν και στο μοντέλο παραγωγής.

Αποκαλύφθηκε το Nissan Z Proto

4.156 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2020)

Αντλώντας έμπνευση από τους προγόνους του και την πολύχρονη ιστορία της Nissan το νέο Z Proto έκανε πρεμιέρα, «αναγκάζοντας» το παρελθόν να συναντηθεί με το μέλλον.


Αν και το γνωρίζαμε, πλέον είναι επιβεβαιωμένο πως το νέο Z Proto δεν αποτελεί μοντέλο παραγωγής, αλλά ένα πρωτότυπο, το οποίο δίνει ωστόσο μία πολύ καλή ματιά του τι πρέπει να περιμένουμε όταν θα έρθει σε μορφή μοντέλου παραγωγής ο διάδοχος του Nissan 370Z.
 
Φυσικά αρκετά στοιχεία από αυτά που φέρει το Z Proto θα μεταφερθούν και στο μοντέλο παραγωγής. Ξεκινώντας σιγά σιγά την αποκάλυψη του μοντέλου, το πρώτο από αυτά τα στοιχεία θα είναι ο V6 twin-turbo κινητήρας. Στοιχεία όπως η χωρητικότητα ή η ιπποδύναμη δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, όμως αν πρόκειται για το μοτέρ που βρίσκεται στο Infiniti Red Sport, τότε η ισχύς του νέου Ζ μοντέλου υπολογίζεται στο φάσμα των 400+ ίππων.
 
Το μοτέρ του Z Proto έρχεται σε συνδυασμό με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς, όμως η Nissan λέει ότι ένα αυτόματο κιβώτιο είναι επίσης σε εξέλιξη.
 
Περνώντας στην εξωτερική εμφάνιση, το Z Proto έχει ξεκάθαρα το DNA των προγόνων του, εξ`ού και η μεγάλη ομοιότητα. Το ανοιχτό κίτρινο χρώμα έρχεται από την πρώτη γενιά Ζ αλλά και το 300ZX, συνδυασμένο με μαύρη οροφή. Το μακρύ καπό, οι στρογγυλοί προβολείς LED και η τετράγωνη μάσκα από άλλα αυτοκίνητα Z, ενώ υπάρχει και το λογότυπο Z στο πλαϊνό μέρος. Στο πίσω μέρος τα LED φωτιστικά σώματα εμπνέονται και αυτά από το 300ZX (Z32). Φυσικά το Z Proto έχει και σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως τις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, τις ανθρακονημάτινες ποδιές και τον αεροδυναμικό διαχύτη, όπως φυσικά και τις 19άρες ζάντες.
 
Η διθέσια καμπίνα ακολουθεί τη σύγχρονη εποχή όντας εξοπλισμένη με ένα τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη αφής για το σύστημα infotainment. Τα σπορ καθίσματα συνδυάζουν Alcantara και δέρμα και κοσμούνται με κίτρινες ραφές.
 
Κλείνοντας να πούμε πως οι διαστάσεις του Z Proto αναφέρουν μήκος 4.382 χιλιοστά, πλάτος 1.850 χιλιοστά και ύψος 1.310 χιλιοστά. Τέλος σε ότι αφορά το μοντέλο παραγωγής, αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο 2021.
 

NEO TRANSPORTER
test center