Οι παλαιότερης κατασκευής δρόμοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Autobahn: Bάζουν όρια ταχύτητας λόγω ζέστης!

1.999 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2019)

Προβλήματα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αντιμετωπίζουν τμήματα της Autobahn.


Tην απόφαση να βάλουν όρια ταχύτητας σε τμήματα του οδικού δικτύου της Autobahn, που συνήθως δεν έχουν κάποιο περιορισμό, πήραν οι γερμανικές Αρχές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται σε περιοχές της χώρας.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, οι υπεύθυνοι ανησυχούν πως η μεγάλη θερμοκρασία θα «μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνα ρήγματα» στην Autobahn και για αυτό σε μια σειρά από τμήματα, το όριο ταχύτητας έχει μειωθεί έως και τα 100 χλμ./ώρα. Οι έρευνες κάνουν λόγο πως εάν ένας οδηγός πέσει πάνω σε μια τέτοια ρωγμή, είναι πολύ πιθανόν, όπως καταλαβαίνει κανείς, να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με καταστροφικά αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι η Autobahn είναι παγκοσμίως γνωστή, δεν είναι λίγες οι φορές που οι Αρχές έκλεισαν τμήματα του δικτύου, νωρίτερα αυτόν τον μήνα,  για να επισκευάσουν σημεία του οδοστρώματος στα οποία είχαν προκληθεί ρήγματα εξαιτίας της ζέστης. Τις τελευταίες μέρες, σε πολλές περιοχές της χώρας, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38,2 βαθμούς και δεν είναι λίγοι οι μετεωρολόγοι που πιστεύουν πως ίσως σπάσει το ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου, η μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, οι παλαιότερης κατασκευής δρόμοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα αφού λέγεται πως δεν είχαν φτιαχτεί για να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει πως θα φέρει την Γερμανία αντιμέτωπη με ένα μεγάλο πρόβλημα, εάν η θερμοκρασία της γης συνεχίζει να αυξάνεται.

Hyundai
vw