Δοκιμή: Ανανεωμένο Ford Kuga Hybrid με 180 PS | «Καίει» 5 λίτρα

 Σχολιάστε 
43.449 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2024)
Δοκιμή: Ανανεωμένο Ford Kuga Hybrid με 180 PS | «Καίει» 5 λίτρα
2 Φωτογραφίες »

- Το φθηνότερο full υβριδικό μεσαίο SUV & με την καλύτερη εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια)
- «Καίει» κάτω 3,5 λτ. μέσα στην πόλη, έχει και τεράστιο ρεζερβουάρ (54 λτ.)
- Full extra από τη «βασική», έχει κάμερα 360 μοιρών & όλα τα συστήματα υποβοήθησης
- Έχει νέα οθόνη 13,2 ιντσών, με πιο γρήγορο σύστημα infotainment

«Καίει» κάτω 5 λτ. μέσα στην πόλη, έχει και τεράστιο ρεζερβουάρ (54 λτ.)

Δοκιμάζουμε το full hybrid Ford Kuga των 180 ίππων, με την κίνηση στους μπροστά τροχούς. Είναι η πρώτη φορά που το μεσαίο SUV της Ford (μήκος 4.715 χλστ.) έρχεται με αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, χάρη στην οποία κερδίζει πολύ στον τομέα της κατανάλωσης. Ειδικά μέσα στην πόλη, όπου και ο μεγάλος ηλεκτροκινητήρας του Kuga Hybrid (125 PS) κινεί σε πολύ σημαντικό βαθμό το αυτοκίνητο. Κάπως έτσι εξηγούνται τα 4,8 λτ./100 χλμ. μέσα στην πόλη, νούμερο που σε συνδυασμό με τα 54 λτ. ρεζερβουάρ περιορίζει στο… ελάχιστο τις επισκέψεις στο βενζινάδικο.

Το φθηνότερο full υβριδικό μεσαίο SUV & με την καλύτερη εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια)

Το ανανεωμένο Ford Kuga ξεκινά από τα 33.799 ευρώ στην εισαγωγική βενζινοκίνητη έκδοση των 150 ίππων (περισσότερα για τιμές, κινητήρες και εξοπλισμό διαβάστε ΕΔΩ). Το μοντέλο της δοκιμής με το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο (180 PS) ξεκινά από τα 37.837 ευρώ στην προσθιοκίνητη έκδοση του (βγαίνει 4κίνητο), τιμή που είναι η χαμηλότερη ανάμεσα σε όλα τα full hybrid μεσαία SUV. Όπως κάθε μοντέλο της Ford, καλύπτεται από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση που είναι και η κορυφαία της αγοράς. Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα μίσθωσης μέσω του προγράμματος Ford Lease (μηνιαίο μίσθωμα 324 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.).

Full extra από τη «βασική», έχει κάμερα 360 μοιρών & όλα τα συστήματα υποβοήθησης

Από εξοπλιστικής άποψης, το ανανεωμένο Ford Kuga έρχεται υπερ-πλήρες από την εισαγωγική έκδοση Titanium. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στην στάνταρ κάμερα 360 μοιρών για περιμετρική προβολή του οχήματος (κάτω από τα 30 χλμ./ώρα), στο σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, στο αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και στο σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS).

Έχει νέα οθόνη 13,2 ιντσών, με πιο γρήγορο σύστημα infotainment

Στο κομμάτι «εξοπλισμός» εντάσσουμε και την νέα οθόνη αφής των 13,2 ιντσών που αντικαθιστά την 8άρα touchscreen του προ-ανανέωσης μοντέλου. Μάλιστα, η Ford έχει τοποθετήσει το νέο infotainment SYNC 4, το οποίο έχει διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με το προηγούμενο, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο γρήγορο και εύχρηστο.
 
Διαβάστε στις γραμμές που ακολουθούν την αναλυτική δοκιμή του ανανεωμένο FHEV Ford Kuga των 180 ίππων, στην προσθιοκίνητη έκδοση και τον εξοπλισμό Titanium.
 

Σελίδα 2Σχεδίαση: Μοντέρνο, περισσότερο μυώδες & με στάνταρ LED προβολείς
Σελίδα 3Εσωτερικό & Χώροι
Σελίδα 4Κινητήρας - Επιδόσεις - Κατανάλωση: Το 1o full υβριδικό Kuga έχει μέση κατανάλωση 5,9 λτ./100 χλμ.
Σελίδα 5Στο δρόμο & η ελκτική του ικανότητα
Σελίδα 6Η γνώμη μας
Σελίδα 7Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
SEAT SYNENTEYXH
moto