2 φωτογραφίες »

Όταν είναι πλήρως συναρμολογημένο, έχει πλάτος 1 μέτρο και μήκος 1,76μ.

Η Hyundai δείχνει πως να φτιάξεις soapbox car (+vids)

3.781 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2020)

Πριν από λίγο καιρό η Hyundai μας είχε προϊδεάσει ότι κατασκεύαζε ένα soapbox car και σήμερα προχώρησε στην παρουσίασή του, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα στοιχεία και οδηγίες για να παρακινήσουν παρέες φίλων ή γονείς με τα παιδιά τους να φτιάξουν το δικό τους αυτοσχέδιο αμάξι.

Αρχικά για αυτούς που δεν γνωρίζουν τον όρο soapbox car, να πούμε πως αφορά τα παιδικά (στις περισσότερες περιπτώσεις) αυτοσχέδια αυτοκίνητα χωρίς κινητήρα, τα οποία όμως στο πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος των ανθρώπων, κυρίως στο εξωτερικό, όπου διεξάγονται πολλοί αγώνες.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τη Hyundai το δικό της soapbox car μπορεί να σχεδιάστηκε ακριβώς όπως ένα κανονικό αυτοκίνητο, όμως είναι αρκετά εύκολο να κατασκευαστεί και αυτός είναι ο λόγος που προτιμήθηκαν υλικά που είναι άμεσα διαθέσιμα σε ένα μέσο χρωματοπωλείο που εύκολα μπορεί να βρει κάποιος στη γειτονιά του. Παράλληλα αν και δεν αναφέρεται το συνολικό κόστος αγοράς των υλικών, η μάρκα λέει πως δόθηκε προσοχή στο συγκεκριμένο κομμάτι για να διασφαλιστεί ότι το κόστος της κατασκευής θα παρέμεινε προσιτό.
 
Το soapbox car της Hyundai είναι κατασκευασμένο από ξύλο, μεταλλικές ράβδους και συνδετικά υλικά όπως ροδελές, γωνίες, βίδες και παξιμάδια, ενώ οι τροχοί του είναι από καρότσι οικοδομής. Λέγεται πως αν και είναι κατασκευασμένο για το μέγεθος ενός παιδιού, λόγω της έξυπνης μηχανικής, μπορεί επίσης να αντέξει και το βάρος ενός ενήλικα.
 
Όταν είναι πλήρως συναρμολογημένο, έχει πλάτος 1 μέτρο και μήκος 1,76μ κάτι που του δίνει εύκολη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών ενός κανονικού αυτοκινήτου, όπως το i30 wagon για να μπορεί να μεταφερθεί.
 
Τέλος η Hyundai υπογραμμίζει πως αν και θα ήταν δυνατό να τοποθετηθεί κάποιο είδος κινητήρα, επέλεξε να μην το κάνει, ωστόσο λέει πως όσοι επιχειρήσουν να φτιάξουν το δικό τους soapbox car να μη φοβηθούν να το κάνουν όπως εκείνοι νομίζουν.
 
Δείτε τις οδηγίες της Hyundai και ένα ακόμα σχετικό βίντεο

Mercedes
moto