ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H Montecarlo «γιορτάζει» με το Rascasse
Διαβάστηκε από 4360 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/6/2013
Η Montecarlo Automobile γιορτάζοντας την 30η επέτειο ίδρυσής της, παρουσίασε ένα επετειακό supercar, το Rascasse, που κάνει χρήση και LPG. Θα κατασκευαστεί σε 15 μονάδες, με τιμή 500.000 ευρώ.
Η Montecarlo Automobile, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του Μονακό, η οποία ιδρύθηκε το 1983 από τον οδηγό αγώνων και μηχανικό αυτοκινήτων, Fulvio Μaria Ballabio δημιούργησε ένα επετειακό όχημα, το Rascasse, για να γιορτάσει τα 30 χρόνια ζωής της. Μάλιστα το όνομά του παραπέμπει στην ομώνυμη στροφή της πίστας του Μονακό. Το συγκεκριμένο supercar θα κατασκευαστεί σε 15 μοναδικά cabrio, τα οποία θα πωλούνται προς 500.000 ευρώ το καθένα.

Το υπεραυτοκίνητο αυτό λοιπόν διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία, τόσο από τη Ferrari F50 (κυρίως μπροστά), όσο και από τη Lamborghini Aventador (στο πλάι). Όμως το εσωτερικό του μάλλον θυμίζει πολυτελές… γιοτ, καθώς η εκτεταμένη χρήση του ξύλου είναι μια συνηθισμένη πρακτική των χλιδάτων ταχύπλοων ή ιστιοφόρων.

Από την άλλη κάτω από το καπό, το Rascasse θα «κρύβει» από έναν V12 5,4 λτ. κινητήρα (προερχόμενο από την BMW) βενζίνης και υδρογόνου με χρήση LPG (χάρη στη συμβολή της ιταλικής εταιρείας BRC LPG). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είχε χρησιμοποιηθεί από τη Rolls Royce Silver Seraph, το 1998, αποδίδοντας όμως 174 ίππους λιγότερο. Τώρα βέβαια με τις κατάλληλες αναβαθμίσεις έφτασε τους 500 ίππους!

Επιπλέον, η Montecarlo Automobile σκέφτεται να κατασκευάζει και μια πιο ισχυρή έκδοση του Rascasse, που θα χρησιμοποιεί ένα turbo υβριδικό σύστημα, με μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΔΙΕΘΝΗ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΔΙΕΘΝΗ NEA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέλος το diesel! Πού βρίσκονται τα 4 πρώτα πρατήρια που το κόβουν

Ratan Tata: «Έφυγε» στα 86 ο άνθρωπος που έκανε ινδική την Jaguar Land Rover

Τα υδρογονοκίνητα Toyota θα φουλάρουν με «μπαταρίες» σαν τηλεκοντρόλ

Αντίποινα Κίνας σε Ευρώπη για τους δασμούς στα made in China οχήματα

Toyota και Hyundai θα παρουσιάσουν τα σπορ αυτοκίνητά τους μαζί

Οι πρώτες τιμές του νέου Opel Grandland στην Ευρώπη

Ο Zuckerberg μετέτρεψε Porsche Cayenne σε Minivan για τη γυναίκα του

Πρώτη teaser εικόνα του νέου Jeep Compass που πλησιάζει!

Η Citroen δείχνει το μέλλον της παρουσιάζοντας νέο πρωτότυπο!

Βγήκε στους δρόμους για δοκιμές το CUPRA Raval