To τρέχον Lexus NX.

Με plug-in υβριδική έκδοση το επόμενο Lexus NX;

6.889 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2020)

To Lexus ΝΧ αναμένεται να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε το νέο RAV4 και να προσφερθεί και με plug-in υβριδικό σύνολο, πιθανότατα με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές.

Έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο είναι η Lexus, αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Toyota πρόσφατα κατοχύρωσε σε ευρωπαικό γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων το όνομα ΝΧ 450h+.

H Lexus αυτή την στιγμή εργάζεται πάνω στο λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού UX 300e ενώ παράλληλα, όπως είναι γνωστό, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα υβριδικών εκδόσεων, που δεν περιλαμβάνει πάντως μέχρι αυτή την στιγμή plug-in υβριδική τεχνολογία.

Αυτό θα αλλάξει με την 450h+ έκδοση του NX, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στο UX και το RX, όταν φτάσει ο καιρός να δούμε τη νέα του γενιά κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος, σύμφωνα τουλάχιστον με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της Τοyota που ήρθε στο φως τους προηγούμενους μήνες.

Οι διαρροές αναφέρουν πως το ολοκαίνουριο ΝΧ θα βασίζεται πάνω στην ΤNGA-Κ πλατφόρμα και θα προσφερθεί με 5 διαφορετικά κινητήρια σύνολα, ανάμεσά στα οποία θα βρίσκεται και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα είναι ίδια ή παρόμοια με αυτή του RAV4. Στο SUV της Toyota, το σύνολο αποτελείται από έναν 2,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια μπαταρία λιθίου  που δίνουν την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα χάρη στην 306 ίππων ισχύ του.
 

OPEL NEA MONTELA
test center