Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

O επί 20 χρόνια επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας supercars φέρεται να δήλωσε με πικρία (και ειρωνεία) στα διεθνή μέσα ότι «πλέον η Ferrari είναι…αμερικάνικη».

O Sergio Marchionne, CEO του ομίλου Fiat, θέλει να «συνταξιοδοτήσει» τον πρόεδρο της Ferrari Luca Cordero di Montezemolo.

O Ιταλός CEO επιθυμεί η Ferrari να γίνει πιο ανταγωνιστική προς τις υπόλοιπες εταιρείες και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Ο επικεφαλής του ομίλου Fiat «διώχνει» το αφεντικό της Ferrari

3.687 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/9/2014

O Marchionne, CEO του ομίλου Fiat στον οποίο ανήκει και η Ferrari «δείχνει» την έξοδο στον επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας των supercars, Luca Cordero di Montezemolo.

 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Sergio Marchionne, CEO του ομίλου Fiat, θέλει να «συνταξιοδοτήσει» τον πρόεδρο της Ferrari Luca Cordero di Montezemolo, το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιδιώκει ο Marchionne για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες του ιταλικού ομίλου. Σημειωτέον ότι η Ferrari ανήκει στον όμιλο Fiat κατά 90%.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη θέση του Marchionne, ο Montezemolo βρίσκεται εκτός στρατηγικής και πλάνων του ομίλου Fiat και γι αυτό θα πρέπει να «απομακρυνθεί» από τη διοίκηση της Ferrari μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, ο επί 20 χρόνια επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας supercars φέρεται να δήλωσε με πικρία (και ειρωνεία) στα διεθνή μέσα ότι «πλέον η Ferrari είναι…αμερικάνικη».

Όσον αφορά τα σχέδια του Marchionne για τη Ferrari, ο Ιταλός CEO επιθυμεί η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία να γίνει πιο ανταγωνιστική προς τις υπόλοιπες εταιρείες και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Γεγονός όμως που κρύβει –σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές της αγοράς- κινδύνους για τη Ferrari, αφού υπάρχει ενδεχόμενο να «χάσει» την ταυτότητά της, αλλά και να αλλοιωθεί η ποιότητα υπηρεσιών της προς τους εκλεκτούς της πελάτες αναφορικά με τα μοντέλα με σήμα το «αλογάκι».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι επισήμως ο Marchionne αρνείται τα σενάρια απομάκρυνσης του Montezemolo, όμως οι παρασκηνιακές του ενέργειες μαρτυρούν άλλα.