Την έναρξη της παραγωγής, αλλά και το εμπορικό λανσάρισμα της EQC ανακοίνωσε η Mercedes.

H πρώτη μονάδα παράχθηκε από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη.

Στην παραγωγή η νέα Mercedes EQC (+vid)

2.408 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2019)

Την έναρξη της παραγωγής, αλλά και το εμπορικό λανσάρισμα της EQC, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV ανακοίνωσε η Mercedes.

Πριν από περίπου 8 μήνες η Mercedes παρουσίαζε επίσημα τη νέα EQC και σήμερα η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τη διάθεση του μοντέλου. Με τιμή η οποία ξεκινά από τις 71.218 ευρώ στη γερμανική αγορά, η Mercedes υποστηρίζει πως ο πλούσιος εξοπλισμός είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα του ηλεκτρικού SUV.
 
Παράλληλα η μάρκα ανακοίνωσε και την τιμή της ειδικής έκδοση του μοντέλου Edition 1886, η οποία έκανε τη παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Η EQC Edition 1886 με κατανάλωση ενέργειας 20,8 - 19,7 kWh / 100 χλμ, διαθέτει μία μεγαλύτερη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προσανατολισμένες στον πελάτη. Όπως αναφέρει η εταιρεία, λόγω των εκτεταμένων πρόσθετων χαρακτηριστικών και υπηρεσιών, η EQC Edition 1886, όσον αφορά τη γερμανική αγορά θα διατίθεται στην τιμή των 84.930,30 ευρώ.
 
Επιστρέφοντας στην EQC, η πρώτη μονάδα παράχθηκε από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την κατασκευή των C-Class, GLC και GLC Coupé. Παράλληλα η μάρκα γνωστοποίησε και μερικές τιμές από ένα μακρύ κατάλογο προαιρετικού εξοπλισμού. Ενδεικτικά να πούμε πως το εξωτερικό κιτ αμαξώματος AMG Line κοστίζει 1.606,50 ευρώ, ενώ το ίδιο πακέτο για την καμπίνα 1.082,90 ευρώ (στη Γερμανία).
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το κινητήριο σύνολο της νέας EQC, αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας ο οποίος χρησιμοποιείται για χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις και ο δεύτερος που ενεργοποιείται για υψηλότερες απαιτήσεις, με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 408 ίππους με θηριώδη ροπή 765 Nm.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center