Τα «σπάνε» τα νέα Falken Azenis RS820 - Test στην πίστα του Nurburgring

1.902 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2024)
Τα «σπάνε» τα νέα Falken Azenis RS820 - Test στην πίστα του Nurburgring
4 Φωτογραφίες »

- Τα νέα Falken Azenis RS820 καλύπτουν sport μοντέλα (Audi R8, BMW M5 κ.λπ.)
- Τους «ήπιαν το αίμα» στην πίστα του Nurburgring, μα «δεν μάσησαν»
- Η Falken υπόσχεται μεγαλύτερη αντοχή & χαμηλότερη τιμή (από τον ανταγωνισμό)
- Δίνει και 5 χρόνια εγγύηση για τα συγκεκριμένα λάστιχα

Τα νέα Falken Azenis RS820 καλύπτουν sport μοντέλα (Audi R8, BMW M5 κ.λπ.)

Η Falken πρόσφατα παρουσίασε τα νέα της ελαστικά Azenis RS820, τοποθετώντας τα ως βασική επιλογή για sport μοντέλα όπως τa Audi R8, Aston Martin Vantage, BMW M5, Porsche 911, Mercedes-AMG GT, CUPRA Formentor VZ5, Toyota Supra, Porsche Cayman GTS και άλλα.

Οι Ιάπωνες χρησιμοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία η οποία προέκυψε και λόγω της χρόνιας ενασχόλησης τους με τις «24 ώρες του Nurburgring», μέσω της δικής τους ομάδας μηχανικών, δημιούργησαν ένα λάστιχο από ενισχυμένο aramid, μιας συνθετικής ίνας με τρομερή αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και στον χρόνο καθώς και μικρό βάρος.

Τους «ήπιαν το αίμα» στην πίστα του Nurburgring, μα «δεν μάσησαν»

Ιταλοί δημοσιογράφοι θέλοντας να τεστάρουν τα όσα ισχυριζόταν η Falken, «απευθύνθηκαν» στην θρυλική πίστα του Nurburgring. Επέλεξαν μάλιστα συνθήκες με βρεγμένο οδόστρωμα και αρκετά χαμηλή πρόσφυση.

Τα αυτοκίνητα που έγιναν μέρος του πειράματος ήταν ένα Toyota Supra με τον 3λιτρο turbo κινητήρα των 340 ίππων και μια Porsche Cayman GTS των 400 ίππων. Πριν τη δοκιμή, οι μηχανικοί της Falken εξήγησαν στους δοκιμαστές πως τα Azenis RS820 καταφέρνουν να διατηρούν την πρόσφυση τους ακόμα και σε βρεγμένες συνθήκες, ενώ εστίασαν και στο χαμηλότερο βάρος των συγκεκριμένων ελαστικών σε σχέση με άλλα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία στην γκάμα της.

Τα λάστιχα στο βρεγμένο διατήρησαν την πρόσφυση τους σε στροφές με ιλιγγιώδεις ταχύτητες έχοντας πολύ μικρές στιγμές υποστροφής. Φυσικά, για να γίνει μια πλήρης εκτίμηση των ελαστικών χρειάζονται περισσότερες και πιο εξονυχιστικές δοκιμές με δορυφορικά όργανα, αλλά η πρώτη εντύπωση, που πάντα μένει, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, όπως δήλωσαν οι δοκιμαστές.


Η εταιρία χρησιμοποίησε την χρόνια της τεχνογνωσία από τις
4 Φωτογραφίες »

Η εταιρία χρησιμοποίησε την χρόνια της τεχνογνωσία από τις "24 ώρες του Nurburgring" για να δημιουργήσει τα νέα της λάστιχα

Η Falken υπόσχεται μεγαλύτερη αντοχή & χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό

Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι η Falken υπόσχεται μεγαλύτερη αντοχή για τα ελαστικά της και χαμηλότερη τιμή από τους ανταγωνιστές της. Υπόσχεται επίσης, χαμηλότερο ρυθμό διάβρωσης των ελαστικών από τους ανταγωνιστές της και προσφέρει πενταετή εγγύηση.

Παρακάτω θα βρείτε τη σύγκριση των τιμών Ιταλίας των Falken Azenis RS820 με άλλα λάστιχα τις ίδιας κατηγορίας:

Porsche 911 Carrera GTS 19" Κόστος ανά ελαστικό σε ευρώ Συνολικό κόστος για 4άδα Σύγκριση τιμής με Falken
Falken Azenis RS820 161 644  -
Michelin Pilot Sport 5 242 968 324
Continental SportContact 7 192 768 124
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 184 736 92

MERCEDES RECALL
ALFA ROMEO