• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο Yaris WRC θα βασίζεται η σκληροπυρηνική έκδοσή.

Αυτή είναι εικόνα από ιαπωνικό μέσο το οποίο έχει τις πληροφορίες μέσα από την Toyota.

Το Yaris των 235 ίππων

3.918 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/3/2015

Η Toyota επιστρέφει στο WRC με το Toyota Yaris WRC και αυτή τη φορά φαίνεται αποφασισμένη να εξαργυρώσει την συμμετοχή της με ανάλογη πολιτική έκδοση του αυτοκινήτου.

 
Το 2017 θα σημάνει την επιστροφή της Toyota στο WRC με το Yaris το οποίο αυτό τον καιρό βρίσκεται σε περίοδο εξαντλητικών δοκιμών ανά την υφήλιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του ανεξαρτήτως συνθηκών.

Στα πλαίσια της συμμετοχής της στο WRC όμως η ιαπωνική μάρκα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί ή αλλιώς να εξαργυρώσει τη συμμετοχή της αυτή με τη δημιουργία μίας πολιτικής έκδοσης του μοντέλου. Σύμφωνα με ιαπωνικό περιοδικό το συγκεκριμένο Yaris θα δανείζεται μία διαφοροποιημένη έκδοση του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ από το Lexus NX 200t. Η απόδοσή του θα είναι κοντά στα 240 ίππους και 350 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση της δύναμης στους εμπρός τροχούς θα χρησιμοποιείται 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Από αυτή την πρώτη εικόνα την οποία έχει δημοσιεύσει το περιοδικό στις σελίδες του, το σκληροπυρηνικό Yaris θα έχει τονισμένους θόλους, αεροδυναμικά βοηθήματα και άλλο σετάρισμα στην ανάρτηση η οποία θα μειώνει και την απόστασή του από το έδαφος.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό του Yaris το οποίο σύμφωνα πάντα με τους Ιάπωνες θα διαθέτει νέο πίνακα οργάνων, μπάκετ καθίσματα, μικρότερο και μικρότερης διαμέτρου τιμόνι με επίπεδο κάτω άκρο.