• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο εργοστάσιο της Valenciennes κατασκευάζονται πάνω από 300 οχήματα Yaris Hybrid την ημέρα.

Toyota: Ξεπέρασε τα 200.000 Yaris Hybrid

2.237 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/10/2015

Το 200.000ό Toyota Yaris Hybrid «Made in Valenciennes» πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στις 5 Οκτωβρίου.

 
Το 200.000ό Toyota Yaris Hybrid «Made in Valenciennes» πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στις 5 Οκτωβρίου. Το επετειακό Toyota Yaris Hybrid είναι χρώματος Pure White και έχει αποδέκτη ένα Γάλλο ιδιοκτήτη.

Στο εργοστάσιο της Valenciennes κατασκευάζονται πάνω από 300 οχήματα Yaris Hybrid την ημέρα. Η παραγωγή Yaris Hybrid αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της συνολικής παραγωγής Yaris, που ξεκίνησε από 25% τον Απρίλιο του 2012, όταν το εργοστάσιο της Toyota στη Β. Γαλλία άρχισε να παράγει την υβριδική έκδοση Yaris.

Το Yaris είναι μακράν το best-seller της Toyota επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το 2014, η Toyota Motor Europe πούλησε 181.105 Yaris, που σημαίνει ότι ένα στα πέντε Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Yaris. Από αυτά, το ένα τρίτο είναι υβριδικά (58.530). 

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Toyota Yaris Hybrid

Η Γαλλία έρχεται πρώτη στη λίστα με τις μεγαλύτερες αγορές προορισμού, απορροφώντας το 20% της παραγωγής Yaris Hybrid, και ακολουθούν η Ιταλία και η Βρετανία, κάθε μία από τις οποίες έχει μερίδιο 16% στην παραγωγή των υβριδικών.

Κάθε Yaris Hybrid εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1,5 λτ. και έναν ηλεκτροκινητήρα. Όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα πλήρως υβριδικά μοντέλα της Toyota, η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση (χωρίς σύνδεση σε ηλεκτρική πρίζα).

Το Toyota Yaris Hybrid καταναλώνει ελάχιστα, μέχρι 3,3 λτ. /100 χλμ. και εκπέμπει μόνον 75 γρ.CO2/χλμ., που σημαίνει ότι είναι το υβριδικό μοντέλο με τις λιγότερες εκπομπές CO2 (non plug in) της αγοράς σύμφωνα με τις δοκιμές ADEME.

Tags: TOYOTA YARIS