2 φωτογραφίες »

Έρχεται νέο Audi Q5 Sportback

21.040 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2020)

Θέμα χρόνου είναι το ντεμπούτο της Sportback έκδοσης του Audi Q5 που θα υιοθετήσει coupe στιλιστικά στοιχεία, νέα ήπια υβριδικά σύνολα και πιο hi-tech καμπίνα.


Η Αudi ανανέωσε πρόσφατα το Q5 τόσο σε αισθητικό επίπεδο, όσο και στους τομείς της τεχνολογίας και των μηχανικών συνόλων. Παράλληλα, πριν λίγους μήνες επιβεβαιώθηκαν από το γερμανικό στρατόπεδο οι φήμες που κυκλοφορούν από τις αρχές του 2020 γύρω από το λανσάρισμα του Q5 Sportback.

Με τον ερχομό της Sportback εκδοχής του SUV της Audi να είναι δεδομένος, λοιπόν, οι ψηφιακές πένες των ανεξάρτητων σχεδιαστών έχουν πάρει φωτιά. Η νεότερη πρόταση έρχεται από το ρωσικό site, kolesa.ru, ούσα βασισμένη σε επίσημες φωτογραφίες του ανανεωμένου Audi Q5 που παρουσιάστηκε επίσημα πριν μερικές εβδομάδες. Αισθητικά, τα βλέμματα πέφτουν στο πίσω μέρος, εκεί που επικεντρώνονται άλλωστε και οι όποιες αλλαγές στο ντιζάιν λόγω του coupe μοτίβου που επιλέγεται στα Sportback μοντλέλα της γερμανικής premium φίρμας.

Από τη στιγμή που ο ανεξάρτητος σχεδιαστής βασίζεται στο ανανεωμένο μοντέλο, ο εμπρόσθιος πρόβολος έρχεται ατόφιος με όλες τις αλλαγές στο ντιζάιν. Νέος προφυλακτήρας, μεγαλύτεροι αεραγωγοί, ανασχεδιασμένη γρίλια και νέα LED φωτιστικά σώματα είναι μερικά από τα στοιχεία που κυριαρχούν. Εντούτοις, όλο το ζούμι βρίσκεται στην πίσω όψη, εκεί που ο καλλιτέχνης χαρίζει μία έντονη κλίση προς τα πίσω στην οροφή, δημιουργώντας ένα πιο coupe στιλ. Σε γενικές γραμμές διατηρούνται τα γνώριμα από το πρόσφατα ανανεωμένο Q5 στοιχεία, όπως τα ανασχεδιασμένα μοντέρνα φώτα και ο νέος προφυλακτήρας, αν και η νεύρωση στο μέσον περίπου της πόρτας του χώρου αποσκευών δείχνει πιο έντονη.

Στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων, το Q5 Sportback αναμένεται να υιοθετήσει την ίδια γκάμα κινητήρων με το ανανεωμένο Q5, που αρχικά παρουσιάστηκε με το ήπια υβριδικό 2λιτρο TDI που αποδίδει 204 ίππους και 400 Nm ροπής, στην έκδοση 40 TDI. Αργότερα, θα προστεθούν και άλλες επιλογές σε βενζίνη και diesel με επικρατέστερο σενάριο την ενσωμάτωση ήπια υβριδικής τεχνολογίας σε κάθε ένα από αυτά.

Καταλήγοντας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν γερμανικά Μέσα, το νέο Audi Q5 Sportback θα κάνει την εμφάνισή του το προσεχές φθινόπωρο, πριν φτάσει στις γερμανικές αντιπροσωπείες την επόμενη άνοιξη.

Mercedes
test center