Δες 3 απλά βήματα για να κάνεις το σαλόνι σου να γυαλίζει.
Βάζεις ένα προϊόν που θα κρατήσει πλαστικά-μαλακά μέρη σε άριστη κατάσταση!
Ο σημαντικότερος όλων των εχθρών του αυτοκινήτου είναι οι καυτές ακτίνες του ηλίου, οι οποίες αφυδατώνουν τα πλαστικά μέρη, ιδιαίτερα τα πιο μαλακά, με αποτέλεσμα να τα κάνουν να δείχνουν παλιά και να τα κάνουν ευαίσθητα με το πέρασμα του χρόνου.
Για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον κάποιο πρόβλημα με σκισμένα πλαστικά στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας, θα πρέπει να τα φροντίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει, αφού καθαρίσουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ανάλογο προϊόν, το οποίο θα τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.
Βρείτε ένα προϊόν το οποίο θα καθαρίζει σε βάθος τους πόρους των πλαστικών και ταυτόχρονα θα τους ενυδατώνει, χαρίζοντάς τους μια μικρή ποσότητα γυαλάδας. Ας δούμε όμως ένα-ένα τα βήματα του καθαρισμού μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
Καθαρίζεις καλά το ταμπλό, ψεκάζεις και σκουπίζεις προσεκτικά
1. μικρές ποσότητες σκόνης που έχουν συγκεντρωθεί, αλλά και από διάφορα άλλα υπολείμματα με τη βοήθεια ενός ελαφρά βρεγμένου υφάσματος. Σε λεπτά μέρη (αεραγωγοί κλιματιστικού), όπου δεν μπορεί να καθαρίσει το ύφασμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο.
2. Αφού καθαρίσουμε από τη σκόνη κάθε τμήμα του ταμπλό, ψεκάζουμε προσεκτικά μικρές επιφάνειες και από απόσταση περίπου 20 εκατοστών. Στη συνέχεια αφήνουμε το υγρό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να απορροφηθεί, ιδιαίτερα στα μαλακά πλαστικά.
3. Τέλος, σκουπίζουμε προσεκτικά κάθε υγρή επιφάνεια, ώστε να καθαρίσει πλήρως από το καθαριστικό. Το αποτέλεσμα είναι το ταμπλό να έχει αποκτήσει το αρχικό σκούρο χρώμα του και να παρουσιάζει μία μικρή γυαλάδα. Την παραπάνω περιποίηση του ταμπλό θα πρέπει να την πραγματοποιούμε συχνά, ώστε να διατηρήσουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας καινούργιο.
Δεν ψεκάζεις τιμόνι, ταχύτητες και πεντάλ. Εχεις ανοιχτά παράθυρα και πόρτες
• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ψεκάσουμε το τιμόνι, τον επιλογέα των ταχυτήτων ή τα πεντάλ. Η γυαλάδα στα μέρη αυτά είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των επιβατών, διότι τα χέρια ή τα υποδήματα του οδηγού μπορεί να γλιστρήσουν και να χαθεί ο έλεγχος του οχήματος.
• Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του γυαλίσματος θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το υλικό στο ταμπλό είναι δροσερό διαφορετικά το γυαλιστικό σπρέι θα εξατμίζεται και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
• Κατά τη διαδικασία του γυαλίσματος θα πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες ή τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ώστε να αποφύγουμε την εισπνοή των αναθυμιάσεων από το χημικό προϊόν