Goodyear: Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τους αγώνες LMGT3

Goodyear: Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τους αγώνες LMGT3

2878 Επισκέψεις στο άρθρο

- Τα 23 αυτοκίνητα που θα διαγωνιστούν θα φοράνε ελαστικά της Goodyear
- H εταιρία προετοιμάζει το ελαστικό από το 2022
- Ευκαιρία να παρουσιάσει την τεχνολογία και τεχνογνωσία της, λέει η Goodyear
- Οι οδηγοί δηλώνουν ευχαριστημένοι

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Τα 23 αυτοκίνητα που θα διαγωνιστούν θα φοράνε ελαστικά της Goodyear

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στο LeMans διεξάγεται φέτος τον Ιούνιο. Τα 23 αυτοκίνητα που θα συν-αγωνιστούν στην κατηγορία GT3 θα φοράνε ελαστικά της Goodyear, αφού η εταιρία επιλέχθηκε ως αποκλειστικός προμηθευτής για την κατηγορία. Μια διάκριση που καθιστά το 2024 «το σημαντικότερο έτος της Goodyear στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής από την επιστροφή της σε αυτό το 2020», όπως σημείωσε σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία. 

H εταιρία προετοιμάζει το ελαστικό από το 2022

Η Goodyear Racing έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες από το 2022 για να καταφέρει να σχεδιάσει ένα ελαστικό που θα καλύψει τις πολυδιάστατες ανάγκες των αγώνων LMGT3. Σύμφωνα με την εταιρία, στους επερχόμενους αγώνες, η Goodyear θα χρησιμοποιήσει ελαστικά δύο προδιαγραφών, κατάλληλα για στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, που θα είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις όλης της φετινής σεζόν, από τις υψηλές θερμοκρασίες στο Μπαχρέιν και στο Κατάρ μέχρι και στις απρόβλεπτες συνθήκες στην πίστα του Σπα-Φρανκορσάμπ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ευκαιρία να παρουσιάσει την τεχνολογία και τεχνογνωσία της, λέει η Goodyear

Οι αγώνες αντοχής είναι από τους απαιτητικότερους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η Goodyear έχει αποδεχθεί την πρόκληση. «Οι αγώνες αντοχής αποτελούν ένα ανεκτίμητο πεδίο δοκιμών για τον σχεδιασμό της επόμενης γενιάς ελαστικών υπερ-υψηλών επιδόσεων (UUHP) και προσφέρουν στην Goodyear μια ευκαιρία να παρουσιάσει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της», σημείωσε η εταιρία. Στην ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνολογίας η Goodyear Racing έλαβε υπόψιν την γνώμη των οδηγών.

Οι οδηγοί δηλώνουν ευχαριστημένοι

Μέχρι στιγμής η δουλειά της Goodyearγια το φετινό LMGT3 έχει επικροτηθεί από τους επαγγελματίες οδηγούς και επικείμενους αγωνιζόμενους. Ο εργοστασιακός οδηγός της Porsche, που έχει διαγωνιστεί με την εταιρία σε κάθε πρωτάθλημα LeMans από το 2007, RichardLietz, σημείωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του ελαστικού της Goodyearγια το LMGT3. Η Michelle Gatting, μέλος της ομάδας Iron Dames που έγινε η πρώτη γυναικεία ομάδα που θριάμβευσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2023, έκανε δηλώσεις σχετικά με την αντοχή του ελαστικού της Goodyear που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο ώρες κατά την διάρκεια του αγώνα, πράγμα που τα καθιστά οικολογικό και λιγότερο σπάταλο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Βρετανού οδηγού της Ford, BenBarker που σημείωσε: «Το ελαστικό που σχεδίασε η Goodyear έχει εξαιρετική αίσθηση, για να είμαι ειλικρινής, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα το δοκιμάσω περισσότερο και σε διαφορετικές πίστες».