Η Hankook λανσάρει το νέο χειμερινό ελαστικό Winter icept iZ3

Η Hankook λανσάρει το νέο χειμερινό ελαστικό Winter icept iZ3

1574 Επισκέψεις στο άρθρο

- Σχεδιασμένο για ακραίες χειμερινές συνθήκες, κατάλληλο για σεντάν και SUV
- Καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα και τον χειρισμό στον πάγο λόγω των τρισδιάστατων αυλακώσεων
- Βελτιωμένες επιδόσεις και στο βρεγμένο συγκριτικά με τον προκάτοχό του
- Έχει έως και 30% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πέλματος
- Διαθέσιμο σε 51 μεγέθη από 15 έως 20 ίντσες και με εγγύηση φθοράς πέλματος

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχεδιασμένο για ακραίες χειμερινές συνθήκες, κατάλληλο για σεντάν και SUV

Η οδήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες αποτελεί μια αγχωτική πρόκληση για πολλούς οδηγούς, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα χιονιού στο οδόστρωμα. Σε αυτό το πλαίσιο η Hankook προχωράει σε μια σημαντική ανανέωση της γκάμας των χειμερινών ελαστικών της. Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό τμήμα της Hankook Tire λάνσαρε το νέο ελαστικό Winter icept iZ3 (W636), που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει ακραίες χειμερινές συνθήκες και είναι κατάλληλο για compact και full-size σεντάν. Αντίστοιχα η έκδοση icept iZ3 X (W636A) του χειμερινού ελαστικού είναι ιδανική για SUV μοντέλα.

Καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα και τον χειρισμό στον πάγο λόγω των τρισδιάστατων αυλακώσεων

Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο χειμερινό ελαστικό icept iZ3 διαθέτει ειδική ρητίνη στο μείγμα του ελαστικού και, σε συνδυασμό με τη χρήση εύκαμπτων πολυμερικών αλυσίδων, παρουσιάζει βελτιώσεις 9% κατά το φρενάρισμα στον πάγο και 11% στην επιτάχυνση σε σχέση με τον προκάτοχό του (Winter icept iZ2 που παρουσιάστηκε το 2015). Αντίστοιχα βελτιωμένες κατά 13% είναι και οι δυνατότητες χειρισμού στον πάγο. Αυτό οφείλεται στην σχεδίαση του πέλματος του ελαστικού και στην εισαγωγή νέων τρισδιάστατων αυλακώσεων.

Βελτιωμένες επιδόσεις και στο βρεγμένο συγκριτικά με τον προκάτοχό του

Επιπλέον, η Hankook βελτίωσε το μοτίβο σε σχήμα V της προηγούμενης γενιάς με αύξηση του πλάτους των αυλακώσεων κατά 24%, η οποία διευκολύνει και την ταχύτερη διασπορά του νερού, ενισχύοντας έτσι τις επιδόσεις του ελαστικού στο βρεγμένο οδόστρωμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι επιδόσεις πέδησης και το φρενάρισμα σε βρεγμένες επιφάνειες κατά 9% και 5% αντίστοιχα. Τέλος, λόγω αυτών των χαρακτηριστικών σχεδίασης, το νέο ελαστικό έχει βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά και στο στεγνό κατά 19%, συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Έχει έως και 30% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πέλματος

Σύμφωνα με την Hankook, ένα άλλο αξιόλογο χαρακτηριστικό του νέου χειμερινού ελαστικού είναι ότι η διάρκεια ζωής του πέλματος είναι έως και 30% μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα συμβατικά χειμερινά ελαστικά. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη κατά 10% επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα, που παρέχει καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου στο έδαφος, βελτιώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του πέλματος.

Συνέχεια του άρθρου >>>