Car Wrapping vs Υδροβαφή! Ποιο από τα δύο θα διαλέξειες;
7996 Επισκέψεις στο άρθρο
Δες δύο νέες μεθόδους βαφής, οι οποίες δεν χρειάζονται βαφή και σου επιτρέπουν να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε ιδέα σου.
Car Wrapping
Με την τεχνική car wrapping αλλάζεις το χρώμα του εύκολα και γρήγορα, όποτε θελήσεις με μεμβράνες που διαρκούν έως και 3 έτη. Οι μεμβράνες βινυλίου είναι κατασκευασμένες με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας και έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.
Το Car Wrapping δεν αφορά μόνο το ολικό βάψιμο του αυτοκινήτου, καθώς μπορείς να «ντύσεις» ακόμα και ένα μέρος του, όπως την οροφή, το καπό, τους καθρέπτες ή την μπροστινή μάσκα. Ακόμα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν αρκετές τέτοιες δοκιμές σε νέα τους μοντέλα. Είναι της μόδας, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από το γεγονός πως πολλοί είναι οι σταρ παγκόσμιας φήμης που έχουν… ντυμένο αυτοκίνητο.
Η μέθοδος αυτή έχει και πολλά οφέλη. Ένα από αυτά, είναι και το ότι αν βαρεθείς το χρώμα που έχεις επιλέξει, μπορείς να το αφαιρέσεις, κρατώντας το εργοστασιακό ή τοποθετώντας νέες μεμβράνες διαφορετικών αποχρώσεων. Το σημαντικότερο όμως, είναι το ότι το χρώμα του αυτοκινήτου σου δεν παθαίνει τίποτα. Αντιθέτως, προστατεύεται κιόλας!
Υδροβαφή
Άλλη μία μόδα είναι η υδροβαφή Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη, ενώ μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από πολλά σχέδια και συνδυασμούς. Στην ουσία πρόκειται για την μεταφορά ενός προτυπωμένου σχεδίου, όπως carbon, καμουφλάζ, γεωμετρικά σχέδια κ.α., σε ένα αντικείμενο, χρησιμοποιώντας το νερό. Με απλά λόγια κάθε υλικό σκληρό, που δεν έχει πόρους όπως π.χ. το γυαλί , το ξύλο, το μέταλλο και όλοι οι τύποι των πλαστικών «βαπτίζονται» στο νερό και αποκτούν όμορφα και περίτεχνα σχέδια. Η υδροβαφή αποτελεί στην ουσία μία μόνιμη εφαρμογή και δεν πρέπει να παρομοιάζεται με τα αυτοκόλλητα ή τις μεμβράνες, ενώ είναι εξίσου ανθεκτική με τη βαφή.
Στα αυτοκίνητα μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου όπως ζάντες, καθρέφτες, φίλτρα αέρος, τιμόνια κ.α., ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μοτοσυκλέτες, σκάφη και πολλά άλλα καθημερινά αντικείμενα – αξεσουάρ (θήκες κινητών, όπλα, κλπ.
Η διαδικασία και η επεξεργασία δεν διαφέρει καθόλου από την αντίστοιχη της βαφής του αυτοκινήτου . Στην ουσία δηλαδή περιλαμβάνει τρίψιμο, στοκάρισμα, αστάρι, βαφή και τέλος το βερνίκι. Η μόνη διαφορά είναι ότι ανάμεσα στο στάδιο της βαφής και του βερνικιού μεσολαβεί η υδροβαφή. Συνέχεια του άρθρου >>>