Clean and …Saving money! 4 Experts tips
10151 Επισκέψεις στο άρθρο
Ποια είναι η χρυσή τομή μεταξύ καθαριότητας και καλής συντήρησης; Πότε τα πολλά πλυσίματα μπορούν να καταστρέψουν το χρώμα, να σε βάλουν σε περιτά έξοδα & να χαμηλώσουν την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σου. 4 tips από τους experts του κλάδου, δίνουν λύση.
Στα πόσα πλυσίματα βαφή & τσέπη τα ...παίζουν;
-καλύτερο αποτέλεσμα «βάζοντας του χέρι»
-με χρήση ειδικών σαπουνιών & εργαλείων
-το κέρωμα προστατεύει διπλά
Εσύ το πλένεις ή το δίνεις (έξω); Το προσέχεις ή στο προσέχουν;
Όσον αφορά την εξωτερική του εικόνα, η πιο συχνή περιποίηση είναι το πλύσιμο. Μάλιστα για μερικούς αποτελεί ένα κομμάτι της εβδομαδιαίας ή μηνιαίας ρουτίνας τους, ενώ υπάρχουν και οι λεγόμενοι «μερακλήδες» που έχουν αναγάγει την διαδικασία σε… τελετουργία. Μήπως όμως το πολύ το πλύσιμο, μία φορά ακόμα και 2 φορές εβδομάδα, τού κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
4 συμβουλές για να μην τα «παίξει» η βαφή !
Το κομμάτι του αυτοκινήτου σου που «υποφέρει» από το πολύ πλύσιμο, είναι η βαφή. Ωστόσο όταν το πλένεις με τον σωστό τρόπο δεν πρόκειται να το χαλάσεις, όσο συχνά και αν το κάνεις. Λάβε υπόψη σου τις πιο κάτω 4 συμβουλές:
- Προτίμησε το πλύσιμο στο χέρι,
- Να χρησιμοποιείς πάντα ειδικά σαπούνια και καθαρό νερό. Αν χρειαστεί κάποιο σημείο τρίψιμο, να το κάνεις με ευγενικές κινήσεις και να χρησιμοποιείς μόνο σφουγγάρια ή πανιά από μικροϊνες για να αποφύγεις τις γρατζουνιές.
- Στο στέγνωμα να σκουπίζεις πάλι με πανιά μικροϊνών. Στέγνωσε προσεκτικά, ώστε να μην αφήσεις κηλίδες νερού. Πάντα με μαλακές κινήσεις.
- Ολοκλήρωσε το πλύσιμο περνώντας στο αυτοκίνητο σου μία στρώση κεριού ή προστατευτικού χρώματος.
Η απάντηση είναι απλή! Πλύνε κάθε φορά που το αυτοκίνητο σου είναι βρώμικο! Αν δεν είναι, τότε δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο. Φυσικά πρέπει να έχεις υπόψη σου, ότι η συχνότητα στο καθάρισμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. το μέρος που ζεις και κινείσαι. Αν το σπίτι σου είναι σε μια περιοχή κοντά στην θάλασσα, θα πρέπει να το πλένεις περισσότερες φορές, αφού το αλάτι μπορεί να διαβρώσει το μέταλλο και να προκαλέσει σκουριά. Από την άλλη αν πας συχνά στην ύπαιθρο ή παρκάρεις κάτω από δέντρα και αντιμετωπίζεις καθημερινά ακαθαρσίες πουλιών, θα πρέπει επίσης να το φροντίζεις πιο συχνά. Οι «κουτσουλιές» είναι αρκετά όξινες και αν της αφήσεις καιρό θα «τρώνε» την λαμαρίνα. Το ίδιο ισχύει και για το ρετσίνι των δέντρων, το οποίο πρέπει να ξεπλένεται άμεσα.
Ειδικοί της περιποίησης και της επαναφοράς χρώματος συστήνουν, να μην ξεπερνάς τα 2 πλυσίματα τον μήνα (εκτός αν είσαι επαγγελματίας π.χ. οδηγός taxi, όπου είσαι αναγκασμένος να «πλένεις συχνότερα» για προφανείς λόγους) ή εκτός αν το δίνεις σε πλυντήριο που έχεις διαπιστώσει με τα μάτια σου πως χρησιμοποιούν τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, διαθέτουν εξοπλισμό (δεν το «τρίβουν απλά με σκούπες»), το «αγαπάνε» και το προσέχουν πολύ (όπου και μπορείς να το πλένεις ως και 4 φορές ανά μήνα).