Hyundai i30 Vs Skoda Scala Vs Toyota Corolla
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai i30 Vs Skoda Scala Vs Toyota Corolla

179.629 Επισκέψεις στο άρθρο (15/8/2020)

Tα βενζινοκίνητα Hyundai i30, Skoda Scala και Toyota Corolla αποτελούν πρώτης τάξης επιλογές για ένα ολοκληρωμένο και προσιτό οικογενειακό.

To όνομα Corolla είναι από τα πλέον ηχηρά στην κατηγορία των μικρομεσαίων, αποτελώντας ανέκαθεν μια σίγουρη επιλογή με παραδοσιακές αξίες. Αυτόν τον καιρό μάλιστα στα θετικά έχει μπει και η αρκετά συμφέρουσα τιμή μιας και η κεντρική αντιπροσωπεία χάρη σε τρέχουσα προσφορά διαθέτει την βενζινοκίνητη έκδοση των 116 ίππων με τιμή από 16.580 ευρώ (έκδοση Live). Aπέναντί της θα βρει το καταξιωμένο πλέον Hyundai i30, που στην έκδοση 1,0 T-GDi 120 PS προσφέρεται στην πολύ πλούσια έκδοση Distinctive με 18.090 ευρώ. Κάπου ανάμεσα στην τιμή μπαίνει η νέα Skoda Scala 1,0 TSI 116 PS με 17.600 ευρώ στη βασική για το μοτέρ αυτό έκδοση Ambition, που μόνο βασική δεν μπορεί να θεωρηθεί με τόσα καλούδια. Ποιο μοντέλο τελικά είναι η καλύτερη αγορά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Εμφάνιση: Ξεχωρίζει η πιο δυναμική Corolla που σχεδιάστηκε ποτέ
Χωρίς αμφιβολία, η πιο πληθωρική σε μήκος Corolla (4.370 χλστ.) διαθέτει όμορφες αναλογίες, μυώδη εμφάνιση και έντονες λεπτομέρειες (αιχμηρά LED φώτα, προφυλακτήρας με μεγάλη εισαγωγή αέρα, στενή γραμμή μάσκας) εκπέμποντας έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Το πιο compact σε μήκος Hyundai i30 κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι σχεδιαστικά, ειδικά στο μπροστινό μέρος με τη μεγάλη μάσκα και τις νευρώσεις στο καπό. Αντίθετα η Skoda Scala, που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασσικό χάτσμπακ και στο στέισον βάγκον, ξεχωρίζει πιο πολύ στο πίσω μέρος: Το έξυπνο τρικ με το μεγάλο, μαύρο γυάλινο τμήμα της πέμπτης πόρτας έρχεται να προσθέσει στιλ, ενώ το όνομα της φίρμας γραμμένο ολογράφως και όχι με το σήμα αποτελεί επίσης μια όμορφη πινελιά. 

Value for money: Δελεαστική τιμή και 6 χρόνια εγγύηση για Corolla, πλούσιος εξοπλισμός και εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων το i30
Η σχέση τιμής/αξίας είναι και στα τρία αυτοκίνητα εξαιρετική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και διαφορές. Για παράδειγμα η Corolla χάρη στην τρέχουσα προσφορά έχει μιας άκρως δελεαστική τιμή (16.580 ευρώ) για τη βασική έκδοση Live, που έχει όμως κάποιες ελλείψεις. Η εγγύηση όμως είναι 6ετής. Το i30 έχει την πιο υψηλή τιμή, αλλά ο εξοπλισμός του είναι χλιδάτος και πλήρης. Επίσης η εγγύηση των 5 ετών προσφέρεται χωρίς όριο χιλιομέτρων, που είναι κάτι μοναδικό στην κατηγορία. Η βασική έκδοση Ambition της Skoda Scala έχει τα πάντα και οθόνη 8 ιντσών (όπως και τα άλλα 2 μοντέλα) και κοστίζει 17.600 ευρώ. Η στάνταρ εγγύηση όμως είναι μόλις διετής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto