Ατμοσφαιρικός φωτισμός για ανανέωση & φινέτσα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου!

Ατμοσφαιρικός φωτισμός για ανανέωση & φινέτσα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου!

1530 Επισκέψεις στο άρθρο

-Ενισχύονται η ορατότητα & η αισθητική του αυτοκινήτου
-Λειτουργία & χρησιμότητα
-Μπορείς να τον εγκαταστήσεις και μόνος σου

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
PLAKA PARKING

Ενισχύονται η ορατότητα και η αισθητική του αυτοκινήτου

Τον ατμοσφαιρικό φωτισμό ή αλλιώς «φωτισμό περιβάλλοντος» τον αντικρίζουμε πλέον σε αρκετά νέα μοντέλα. Αποτελούμενος από στενές λωρίδες LED, τοποθετημένες ανάμεσα στις καμπύλες και τα κενά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βοηθά στην ανάδειξη του περιβάλλοντος της καμπίνας και την κάνει να φαίνεται κομψή και προηγμένη.
Αρχικά, βέβαια, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός περιοριζόταν στο ταμπλό και στον πίνακα οργάνων, ωστόσο με την πάροδο των χρόνων παγιώθηκε ως λύση και για διάφορα άλλα μέρη του εσωτερικού του αυτοκινήτου, όπως π.χ. τα ηχεία, οι επενδύσεις του ταμπλό, τα κουμπιά ελέγχου κ.ο.κ.
 

Λειτουργία & χρησιμότητα

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του αυτοκινήτου συνδέεται με το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα μέσω μιας ειδικής μονάδας. Η μονάδα αυτή, συνεπώς, λαμβάνει σήματα ή εντολές από τον οδηγό για την αλλαγή του φωτισμού και ακολούθως τις μεταφέρει στο ηλεκτρονικό σύστημα. Από εκεί και πέρα, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε φωνητικές εντολές είτε έναν πίνακα ελέγχου για να αλλάξουν τον φωτισμό περιβάλλοντος του αυτοκινήτου.
Έτσι, σύμφωνα με την εντολή το ηλεκτρονικό σύστημα θα αλλάζει χρώματα, θα ρυθμίζει τη φωτεινότητα, θα προσαρμόζει το προφίλ φωτισμού ή θα κλείνει εντελώς τα φώτα. Εκτός από τις χειροκίνητες ρυθμίσεις, πάντως, ορισμένα συστήματα περιβάλλοντος είναι συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή αυτοκινήτου με ενσωματωμένες ρυθμίσεις, πράγμα που σημαίνει πως εδώ ο  φωτισμός αλλάζει αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, τον καιρό και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, αν ένα αυτοκίνητο ξεμένει από καύσιμα, μαζί με την προειδοποίηση, ο φωτισμός περιβάλλοντος θα αλλάξει και το χρώμα του για να ειδοποιήσει τον οδηγό.
Επιπλέον, ο φωτισμός σε ορισμένα σημεία του εσωτερικού επιτρέπει στους επιβάτες να εντοπίζουν και να ελέγχουν εύκολα διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου - όπως η αλλαγή του τρόπου οδήγησης από την κεντρική κονσόλα -, ενώ κάποια οχήματα διαθέτουν παλλόμενο φωτισμό περιβάλλοντος που συγχρονίζεται με το σύστημα infotainment ενισχύοντας την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μπορείς να τον εγκαταστήσεις και σε παλιότερο όχημα

Ο DIY φωτισμός περιβάλλοντος στο χώρο του αυτοκινήτου είναι σχετικά απλό να εγκατασταθεί και χρειάζεται μόνο βασικές γνώσεις και ένα σετ εργαλείων. Αυτό σημαίνει πως αν το επιθυμείς, τότε μπορείς να το τοποθετήσεις και στο παλιό σου αυτοκίνητο, αρκεί να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:
Βήμα 1: Αρχικά, επιλέγετε τα σημεία που θα εγκαταστήσετε τον φωτισμό περιβάλλοντος και μετράτε το μήκος κάθε τμήματος. Ακολούθως, κόβετε τις ταινίες LED ανάλογα.
Βήμα 2: Μόλις τελειώσετε με τη μέτρηση, αφαιρέστε το αυτοκόλλητο και τοποθετήστε τις LED μέσα στα κενά και τις καμπύλες του εσωτερικού του αυτοκινήτου.
Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε κολλητήρι και καλώδια για να συνδέσετε τις διάφορες λωρίδες LED και να δημιουργήσετε ένα κύκλωμα. Χρησιμοποιήστε συνδετήρες για να διασφαλίσετε ότι οι συνδέσεις είναι ασφαλείς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν διακόπτη για να ελέγχετε τα φώτα χειροκίνητα.
Βήμα 4: Τώρα, συνδέστε το κύκλωμα LED με την πηγή τροφοδοσίας.
Βήμα 5: Ελέγξτε ότι οι λυχνίες LED λειτουργούν και ασφαλίστε όλες τις συνδέσεις. Καλύψτε όλα τα γυμνά καλώδια για να αποφύγετε τα βραχυκυκλώματα στα αυτοκίνητα.
 

Στην Bizzar βρίσκεις επιλογές για πληθώρα μοντέλων

Για οτιδήποτε επιθυμεί κανείς σε ατμοσφαιρικό φωτισμό, η εταιρεία Bizzar μπορεί να καλύψει μια ευρεία γκάμα από μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων. Από Volvo και VW (Golf & Tiguan), μέχρι Audi, Land Rover, BMW, Universal, Tesla, Porsche και Mercedes, εδώ τα βρίσκεις όλα.
Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ανανεώσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου παρέχοντάς του μια πιο φουτουριστική αισθητική που θα το κάνει να ξεχωρίζει.
Η προμήθεια των προϊόντων φωτισμού περιβάλλοντος, Bizzar, γίνεται από την Cadence.