Δες tips καθαρισμού για το σαλόνι του αυτοκινήτου σου. Μην το έχεις ...στάβλο.
Οι διακοπές με την οικογένεια ήταν πολύ απαιτητικές για το αυτοκίνητο σου. Βλέπεις το μπες βγες των παιδιών και των σκυλιών το γέμισαν αλάτι, άμμο, φαγητά. Καθίσματα, ταπετσαρίες και ταμπλό μάλλον έχουν λεκέδες και διάφορες στάμπες, τις οποίες πρέπει να καθαρίσεις για να μην γίνει το αυτοκίνητο …στάβλος. Δες λοιπόν μερικά χρήσιμα tips για να το επαναφέρεις.
Καθίσματα, ταπετσαρίες και ταμπλώ
Υπάρχουν στο εμπόριο άφθονα καθαριστικά για τα καθίσματα και τις ταπετσαρίες. Ωστόσο πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, σιγουρέψου ότι το προϊόν που διάλεξες δεν θα επηρεάσει το χρώμα και την ύφανση της ταπετσαρίας. ¶ρα πρώτα δοκίμασε να καθαρίσεις πρώτα μία μικρή περιοχή και μετά καθάρισε το υπόλοιπο. Μόλις τελειώσει και το ξέβγαλμα άφησε το εσωτερικό να στεγνώσει καλά.
Από την άλλη, ανάλογα το επίπεδο της «βρωμιάς», το καθάρισμα του ταμπλό ξεκινά από ένα απλό ξεσκόνισμα έως τη χρησιμοποίηση ενός καθαριστικού. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό πανί και αφού το βρέξεις και το στραγγίξεις, πέρασε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες. Από την άλλη υπάρχουν πληθώρα καθαριστικών, τα οποία δίνουν ιδιαίτερη λάμψη στα πλαστικά και τις άλλες επενδύσεις.
Το δερμάτινο καθαρίζει πιο εύκολα
Το δέρμα σε σχέση με το υπόλοιπα υλικά είναι πιο ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Θα πρέπει να το προστατεύσεις από σκόνη, ιδρώτας και οτιδήποτε άλλο έρθει σε επαφή μαζί του, γιατί η, μακροχρόνια έκθεση του σε αυτά μπορεί να το χαλάσει. Ένα απλό βρεγμένο και στραγγισμένο πανί αρκεί για να απομακρύνεις την σκόνη, ενώ με ένα στεγνό πανί θα πρέπει να απομακρύνεις την υγρασία. Αν έχεις να αντιμετωπίσεις επίμονους λεκέδες, μπορείς να προμηθευτείς κάποιο ειδικό σκεύασμα. Πριν αγοράσεις θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείς γα το πιο προϊόν είναι κατάλληλο ανάλογα την ποιότητα του δέρματος. Όπως και στο ύφασμα, δοκίμασε πρώτα να καθαρίσεις ένα μικρό σημείο και έπειτα καθάρισε όλη την επιφάνεια
Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο σαλόνι πραγματοποιείται κέρωμα, το οποίο αυξάνει τη γυαλάδα και τη διάρκεια ζωής του. Οι ειδικοί προτείνουν ένα δερμάτινο σαλόνι να συντηρείται κάθε 15 ημέρες, μιας και έτσι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το ανεπιθύμητο σπάσιμο του δέρματος.
Αν θες να είναι πραγματικά καθαρό πήγαινε το για βιολογικό
Λίγοι γνωρίζουν ότι η υφασμάτινη ταπετσαρία του αυτοκινήτου περιέχει πάρα πολλά μικρόβια. Όπως είναι φυσιολογικό, επιβάλλεται να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας πολύ καλός καθαρισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και όταν λέμε καθαρισμός, δεν εννοούμε το κλασσικό «μέσα – έξω» πλύσιμο, με το οποίο απλώς αφαιρούνται τα σκουπίδια και γίνεται ένα ξεσκονίζμα. Κατά αυτόν τον τρόπο τα μικρόβια, οι μύκητες και όλοι οι αλλεργιογόνοι ιοί παραμένουν εντός του αυτοκινήτου και κάνουν την επιβλαβή δουλειά τους. Αν το πρόβλημα λοιπό είναι τόσο μεγάλο, που δεν διορθώνεται από τα δικά σου μέσα, τότε καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό, για να κάνεις βιολογικό καθαρισμό. Είναι η ιδανικότερη λύση, ωστόσο πρόκειται μία χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τον τύπο του εσωτερικού (ύφασμα ή δέρμα). Στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Κατά μέσο όρο, στην περίπτωση του υφασμάτινου σαλονιού, απαιτούνται 2 έως και 4 ώρες, μόνο για το καθάρισμα.