Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί τους χρειάζεσαι
Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί τους χρειάζεσαι
  • Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί τους χρειάζεσαι
  • Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί τους χρειάζεσαι

Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί τους χρειάζεσαι

64278 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται ίσως για το πιο υποτιμημένο αξεσουάρ αυτοκινήτου. Ο λόγος για τους ανεμοθραύστες, τους οποίος πολλοί τους έχουν δει, αλλά λίγοι ξέρουν τα οφέλη από την χρήση τους. Δες ποια είναι αυτά.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Πολλές φορές η οδήγηση με κατεβασμένα τα παράθυρα σε πολύ μεγάλες ταχύτητες ή κατά την διάρκεια μίας βροχής είναι άβολη. Ο λόγος φυσικά είναι ο θόρυβος από τον άνεμο, αλλά και οι σταγόνες της βροχής που μπαίνουν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι ανεμοθραύστες στην ουσία υπάρχουν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, αφού εκτρέπουν την βροχή και τον άνεμο από το αυτοκίνητο, κάνοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου ένα πιο βολικό περιβάλλον. Επίσης, αποτρέπουν την δημιουργία υγρασίας στα παράθυρα, εμποδίζουν το φως του ήλιου που εισέρχεται στο αυτοκίνητο και ελαττώνουν την χρήση του κλιματισμού, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Κοινοποίησέ το »


Πως λειτουργούν
Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με ανοικτά τα παράθυρα και σε μεγάλες ταχύτητες, μεταβάλλεται η αεροδυναμική του, αφού ο αέρας εισέρχεται στο εσωτερικό του οχήματος. Έτσι δημιουργείται ένα πολύ ενοχλητικό περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες και παράλληλα αυξάνει τον θόρυβο που προκαλείται από τον δρόμο.

Οι ανεμοθραύστες δίνουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, αλλάζοντας ελαφρώς το αεροδυναμικό περίγραμμα του αυτοκίνητου. Συγκεκριμένα,  όταν ο άνεμος χτυπά πάνω τους, κατευθύνεται πάνω από τα ανοιχτά παράθυρα και γύρω από τις πλευρές του οχήματος, αποτρέποντάς τον από το να μπει μέσα.

Ποιοι ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σου
Κάθε μάρκα αυτοκινήτου και μοντέλο, διαθέτει τους δικούς του ανεμοθραύστες που ταιριάζουν τέλεια στο σχέδιο και την κλίση κάθε παραθύρου. Παρόλα αυτά, οι κατασκευαστές στην πλειοψηφία τους δεν προσφέρουν ενσωματωμένους ανεμοθραύστες στον αρχικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων τους.

Πως γίνεται η εγκατάσταση τους
Η εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή Δες την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο

Μερικά tips για πριν και μετά την τοποθέτηση
  • Αρχικά, τσέκαρε αν οι ανεμοθραύστες που διάλεξες ταιριάζουν στο αυτοκίνητό σου.
  • Πριν τους τοποθετήσεις, βγάλε την προστατευτική μεμβράνη και δες αν οι ανεμοθραύστες έχουν κάποια φθορά.
  • Μόλις τους τοποθετήσεις άφησε τους χωρίς να τους πειράξεις για 48 ώρες, μέχρι το πλαστικό να προσαρμοστεί πλήρως στο νέο σχήμα.

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ - ΣΧΑΡΕΣ