ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πόσο θα μας κοστίζει η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου από φυσικές καταστροφές;
Οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει κανόνας

Οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει κανόνας

  • Πόσο θα μας κοστίζει η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου από φυσικές καταστροφές;
  • Οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει κανόνας

Πόσο θα μας κοστίζει η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου από φυσικές καταστροφές;

- Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν αποτελούν πλέον εξαίρεση (μα κανόνας)
- Οι κάτοχοι δεν μπορούν να κρέμονται στην όποια κρατική «βοήθεια»
- Γίνεται υποχρεωτική η κάλυψη από φυσικές καταστροφές (από 1η Ιανουαρίου 2025)
- Θα κοστίζει από 7 ως 13 ευρώ τον χρόνο (ανάλογα την περιοχή και το όχημα)

ERGO A.A.E.
ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν αποτελούν πλέον μία εξαίρεση (μα κανόνα)

Εδώ και αρκετό καιρό οι φυσικές καταστροφές στη χώρα μας έχουν γίνει συνήθεια, με βροχές και χιόνα το χειμώνα ή φωτιές το καλοκαίρι να καταστρέφουν κάθε χρόνο την ιδιωτική περιουσία πολλών συμπολιτών μας. Μόνο πέρυσι με την κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), από τις 6.011 ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν, οι 1.699 αφορούσαν αυτοκίνητα. Το 2024 με τα πολλά περιστατικά φυσικών καταστροφών, πρόκειται να είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ., οι οποίοι φοβούνται για την περιουσία τους.

Οι κάτοχοι δεν μπορούν να κρέμονται στην όποια κρατική «βοήθεια»

Οι ζημιές αυτές στα αυτοκίνητα δεν καλύπτονται από τα κράτος, με τους οδηγούς να αναζητούν νέους τρόπους προστασίας τη περιουσίας τους, αφού είναι αδύνατο να βασιστούν στην κρατική αρωγή. Πολλοί ιδιοκτήτες μάλιστα έχασαν τις περιουσίες τους στην πυρκαγιά της Πεντέλης το περασμένο καλοκαίρι, αφού οι περισσότεροι δεν είχαν ασφαλιστήριο που καλύπτει ενάντια σε πυρκαγιές και τρομοκρατικές ενέργειες, αφήνοντας την περιουσία τους στο έλεος της πυρκαγιάς.


Οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει κανόνας

Οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει κανόνας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Γίνεται υποχρεωτική η κάλυψη από φυσικές καταστροφές (από 1η Ιανουαρίου 2025)

Η Κυβέρνηση ψάχνει νέους τρόπους γα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αποζημιώσεων των ζημιών σε αυτοκίνητα από φυσκές καταστροφές, σε μια εποχή που φαίνεται ότι αυτά θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την Κυβέρνηση δεν θα υπάρξει πρόβλεψη για κρατική αρωγή σε αυτοκίνητα που υπέστησαν τέτοιες ζημιές. Έτσι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, η ασφάλιση ενάντια σε φυσικές καταστροφές γίνεται υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου του 2025 τόσο για τα ιδιωτικά, επιβατικά οχήματα, αλλά και για τα επαγγελματικά. Η συγκεκριμένη κάλυψη θα τα ασφαλίζει, από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις, σεισμούς και φωτιές. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη ήταν προαιρετική, με τους οδηγούς να μην καλύπτονται από τις παραπάνω θεομηνίες. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση αναφέρθηκαν και οι Υπουργός και Υφυπουργός Οικονομίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και κ. Νίκος Παπαθανάσης, οι οποίοι σε δηλώσεις τους μεταξύ άλλων τόνισαν. «Στόχος των πρωτοβουλιών είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας τόσο των νοικοκυριών και επιχειρήσεων όσο και του κρατικού προϋπολογισμού απέναντι στις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι συχνότερες και μεγαλύτερης έντασης σε σχέση με το παρελθόν, ακολουθώντας πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Θα κοστίζει από 7 ως 13 ευρώ τον χρόνο (ανάλογα την περιοχή και το όχημα)

Όσον αφορά το κόστος της νέας υποχρεωτικής ασφάλισης, αυτό θα κοστολογείται με βάση τη πάγια τακτική των ασφαλιστικών εταιριών, δηλαδή με βάση τη τιμή του οχήματος, αλλά και την περιοχή που θα βρίσκεται, ενώ οι αποζημιώσεις θα δίνονται μόνο για γεγονότα από τα παραπάνω που επιβεβαιώνονται από επίσημες αρχές (πχ μετεωρολογική υπηρεσία σε καιρικό φαινόμενο) κλπ. Έτσι το κόστος για τον ασφαλισμένο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμαίνεται από 7-13 ευρώ το έτος. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί οριζόντια ακόμα και στα οχήματα, τα οποία έχουν μεταπολιτική αξία που κυμαίνεται από 500 έως 1.500 ευρώ. Η ασφάλιση ενός τέτοιου οχήματος, θα υποχρεώσει τους μηχανισμούς των ασφαλιστικών εταιρειών στο να αλλάξουν ασφαλιστήρια συμβόλαια προκειμένου να κοστολογήσουν καλύτερα τέτοιου είδους περιπτώσεις, όπου οι αποζημιώσεις από τέτοια φαινόμενα, δεν αποφέρουν παρά τα ελάχιστα σε όποιον χάσει το αυτοκίνητο του, όταν αυτό αξίζει όσο η απόσυρση του.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

    ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

    Μετά από 50 χρόνια εμπειρίας, στη ΜΙΝΕΤΤΑ η ασφάλιση δεν είναι μια απλή συναλλαγή, αλλά μία ανθρώπινη σχέση με σεβασμό, προσήλωση, διαθεσιμότητα και πάνω από όλα, ασφάλεια.
     2109309500 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ERGO

    ERGO

    Η ERGO Ασφαλιστική, θυγατρική του διεθνούς ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού ομίλου της Munich Re, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά 30 χρόνια, με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία μιας διεθνούς ασφαλιστικής δύναμης.
     210 370 5300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ