Τράκαρα Ανασφάλιστο – Τι πρέπει να κάνω;

Τράκαρα Ανασφάλιστο – Τι πρέπει να κάνω;

2289 Επισκέψεις στο άρθρο

Σχεδόν όλοι μας έχουμε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, αφού σύμφωνα με τις βάσεις δεδομένων στης ΑΑΔΕ, των υπουργείων Μεταφορών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, εκτιμάται πως σχεδόν 650.000 οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς ασφάλεια.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Πάνω από 650.000 ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα

Ύστερα από 2 χρόνια καραντίνας, η κυκλοφορία στους δρόμους έχει επανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα, γεγονός που φαίνεται και από την ολοένα και αυξανόμενη κίνηση στους δρόμους. Όμως με την πανδημία να κυμαίνεται ακόμα, όλο και περισσότεροι προτιμούν να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους και όχι με τα ΜΜΜ, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με πολυκοσμία και ενδεχόμενα κρούσματα. Αυτό όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχει ως συνέπεια την αύξηση των οχημάτων στους δρόμους προκαλώντας παράλληλα, την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και των Αρχών, με ελέγχους και άλλους κρατικούς μηχανισμούς, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ αναφέρουν πως στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 650.000 ανασφάλιστα οχήματα. Σε μια χώρα με τόσα ανασφάλιστα, είναι λογικό να εμπλακεί κάποιος με ένα από αυτά σε κάποιο τροχαίο. Και τότε, τι κάνεις;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι είναι ο φιλικός διακανονισμός;

Για πάνω από 20 χρόνια  στη χώρα μας, ισχύει η συμφωνία άμεσης πληρωμής υλικών ζημιών τροχαίων ατυχημάτων, κοινώς ο Φιλικός Διακανονισμός. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί μία συμφωνία μεταξύ ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών, που εφαρμόζεται –όταν και εφόσον απαιτείται- στις αποζημιώσεις των τροχαίων ατυχημάτων. Ουσιαστικά, είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος αποζημίωσης και διαχείρισης των υλικών ζημιών και μικρών σωματικών βλαβών, χωρίς να χρειάζονται δικαστικές διενέξεις.

Χάρη στον Φιλικό Διακανονισμό αυτός που δε φταίει (ή στο βαθμό που δε φταίει) για το τροχαίο ατύχημα, λαμβάνει αποζημίωση από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία. Αξίζει να διευκρινίσουμε σε αυτό το σημείο, πως ο διακανονισμός μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών δεσμεύει τις ίδιες και μόνο, στην περίπτωση που ο αναίτιος πελάτης δε συμφωνεί με τους όρους και προϋποθέσεις της σύμβασης. Με αυτόν τον τρόπο, δικαιούται να διεκδικήσει την αποζημίωσή του από την εταιρεία του υπαίτιου κινούμενος νομικά.

Ποιες ασφαλιστικές εταιρείες συμμετέχουν στον Φιλικό Διακανονισμό;

  1. ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ε.Ε.Α.Ζ. ΑΕ
  2. ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.
  3. ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.
  4. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
  5. ALLIANZ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε.
  6. INTERLIFE SA Α.Α.Ε.Γ.Α.
  7. GENERALI HELLAS A.A.E.
  8. ΝP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕΑΕ
  9. INTERASCO Α.Ε.Γ.Α.
  10. PRIME INSURANCE LTD
  11. EURO INSURANCES DAC
  12. AIG EUROPE S.A.
  13. Hellas Direct INSURANCE LTD
  14. CITY INSURANCE SA (ΜΕΧΡΙ 17/9/2021)
  15. QIC EUROPE LTD
  16. EUROINS.AD INSURANCE COMPANY
  17. Η ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
  18. GENERALI HELLAS I AAE (ΠΡΩΗΝ ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ)
  19. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α.- ΜΙΝΕΤTΑ
  20. ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.
  21. GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ A.E.A.E.
  22. ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Γ.Α.
  23. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
  24. ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α.
  25. EUROLIFE FFH ΑΕΓΑ
  26. ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
  27. PERSONAL INSURANCE Α.Ε.Γ.Α.
  28. ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝ.Π.Ε.

Συνέχεια του άρθρου >>>