Η αγορά θα αλλάξει ολοκληρωτικά

4712 Επισκέψεις στο άρθρο

Μετά από μία δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια και την εθνική οικονομία, "βλέπει" την νέα χρονιά με αισιοδοξία αναμένοντας θετικότερο πρόσημο τόσο για την αγορά εν συνόλω όσο και για την μεσαία κατηγορία ελαστικών στην οποία η εταιρεία του διαθέτει προϊόντα με premium επιδόσεις και άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Μιλάμε με τον Κο Στέλιο Ταβουλάρη, Sales & Marketing Director της D. Fragoulopoulos LTD. Ένα πολύ έμπειρο στέλεχος της ελληνικής αγοράς ελαστικών με μακρά ‘θητεία" στον κλάδο. Ας δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Kύριε Ταβουλάρη ποια είναι η δική σας "εικόνα" για τον κλάδο (των ελαστικών) για την χρονιά που κλείνει και ποια η εκτίμηση σας  για το 2021;

Το 2020 σφραγίστηκε δυστυχώς με την πανδημία, που ακούει στο όνομα Covid-19.
Τραγικός επίλογος της πρώτης 20αετίας της χιλιετίας που διανύουμε, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να χάνουν την ζωή τους, από ένα φονικό Ιό.
Η αγορά κατακερματίστηκε και βιώσαμε πρωτόγνωρα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, μέτρα που έχοντας ως σκοπό την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής, επέφεραν μεγάλη πτώση στην παγκόσμια οικονομία.
Ο κλάδος των ελαστικών, αποτελώντας κομμάτι της παγκόσμιας βιομηχανίας, υπέστη μεγάλη πτώση, ιδιαίτερα τους μήνες εφαρμογής των μέτρων κατά του Covid-19, πτώση η οποία διατηρείτε και θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του 2020.
Η αγορά του επιβατικού ελαστικού επλήγη περισσότερο ενώ η αγορά του επαγγελματικού ελαστικού, παρουσίασε μια ελαφριά πτώση, αλλά όχι του ιδίου βαθμού με το επιβατικό.
Το 2020 , θα αποτελέσει χρονιά αναφοράς για τον κλάδο του ελαστικού, ενώ το 2021, αναμένεται να κυλήσει με θετικότερο πρόσημο. Το 2021, αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των απωλειών του 2020, και σταδιακά ευελπιστούμε πως η επιστροφή στην κανονικότητα, θα επιφέρει και εξομάλυνση της Ελληνικής και κατ`  επέκταση παγκόσμιας αγοράς του ελαστικού.

Ποιες είναι κατά την άποψη σας, οι μελλοντικές προκλήσεις-δυνατότητες της αγοράς;

Στα προπύλαια του 2021, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη και η υλοποίηση νέων μεθόδων μετακίνησης σηματοδοτούν την νέα χρονιά και όσα έπονται από εδώ και πέρα.
Η ηλεκτροκίνηση κάνει την είσοδο της δυναμικά και τα κίνητρα πολλά ώστε να ακολουθηθούν όλες οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες.
Ο κλάδος του ελαστικού ακολουθεί σαφώς τα νέα πρότυπα, κατασκευάζοντας ελαστικά με χρήση εξελιγμένων τεχνολογικών υλικών, που συνεργάζονται άρτια με τα νέα οχήματα.
Η εταιρία D. Fragoulopoulos LTD, αναζητώντας συνεχώς την εξέλιξη και υπερασπιζόμενη τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο των μαρκών της όλα εκείνα τα προϊόντα που ακολουθούν τις νέες τεχνολογικές τάσεις της αγοράς. Με σημαιοφόρο την NEXENστο επιβατικό και την GITI στο επαγγελματικό ελαστικό, η εταιρία D. Fragoulopoulos, καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της μετακίνησης και διανομής, προσφέροντας στον σύγχρονο αυτοκινητιστή, ερασιτέχνη ή επαγγελματία, μέγιστη ασφάλεια και επιδόσεις, μετατρέποντας την οδήγηση σε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι.

Προκλήσεις-δυνατότητες για το δίκτυο των Εμποριών ελαστικών;

Η Ελληνική αγορά, παίρνοντας συνεχώς ερεθίσματα από μεγάλες αγορές, αλλάζει, εξελίσσεται και ακολουθεί νέα δεδομένα.
Τα ελαστικά, το προϊόν που διατηρεί το όχημα σε επαφή με το οδόστρωμα, και μας δίνει ασφάλεια σε οποιουδήποτε είδους μετακίνηση, αναπτύσσονται και εξελίσσονται δυναμικά.
Ο Έλληνας καταναλωτής, πλέον αρκετά ενημερωμένος για τα προϊόντα, αναζητά και επιλέγει με βάση τις ανάγκες του και τις επιδόσεις που τα προϊόντα προσφέρουν. Ο ρόλος του σύγχρονου εμπόρου, είναι να αναγνώσει τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού και να του προτείνει λύσεις με σκοπό την μεγιστοποίηση του οφέλους. Όφελος που μεταφράζεται σε ασφάλεια, αποδόσεις και επιδόσεις. Τα σύγχρονα καταστήματα εμπορίας ελαστικών πρέπει να αποτελούν στρατηγικό συνεργάτη του σύγχρονου αυτοκινητιστή, προσφέροντας του ολοκληρωμένα πακέτα λύσεων.
 
Ποια είναι φέτος τα κυρίαρχα κριτήρια επιλογής του κοινού (όσον αφορά την αγορά ελαστικών);

Είδατε αλλαγές
ή ανακαθορισμό προτεραιοτήτων, νέο-αναδυόμενες ανάγκες, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια λόγω και του Covideffect;

Το ελαστικό, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ οχήματος και οδοστρώματος. Η επιλογή ενός οικονομικού ελαστικού, συνεπάγεται και συμβιβασμό σε επιδόσεις και ασφάλεια. Είναι αυτό που ζητάμε σήμερα?
Ο σύγχρονος καταναλωτής ζητάει μια άριστη σχέση ποιότητας – τιμής. Δεν στρέφεται στα πιο οικονομικά προϊόντα αλλά πληρώνοντας κάτι παραπάνω προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της αγοράς του.

Η εταιρία D. Fragoulopoulosδιαθέτει  ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο μαρκών, που καλύπτουν όλες τις σημερινές ανάγκες για ελαστικά με εξαιρετικές τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρουν τα μέγιστα οφέλη στους κατόχους αυτών.

Η αγορά της μεσαίας κατηγορίας ελαστικών, αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, και τα προϊόντα που βρίσκονται σε αυτή, όπως το NEXEN στο επιβατικό ελαστικό, και το GITI στο επαγγελματικό ελαστικό, ακουμπάνε όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες της Premium κατηγορίας. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προσφέρουν Premium επιδόσεις και άριστη σχέση ποιότητας – τιμής, διευρύνοντας συνεχώς την παρουσία τους στην Ελληνική αγορά.
Η εταιρία D. Fragoulopoulosδιαθέτει όλες τις λύσεις για την σύγχρονη μετακίνηση και μεταφορά.

Ποια η άποψη σας για την προσαρμογή της αγοράς (χονδρικής -λιανικής)
στις νέες συνθήκες, μέσα από τον δημιουργικό σχεδιασμό «Ανέπαφων διαδικασιών εξυπηρέτησης και συναλλαγών» (όπως είδαμε να συμβαίνει σε άλλους κλάδους π.χ. στις
After Sales υπηρεσίες των αντιπροσώπων αυτοκινήτου)



Οι νέες τάσεις αγοράς, εμπεριέχουν το "e". Ο σύγχρονος καταναλωτής, εξοικειωμένος με τα νέα δεδομένα, και έχοντας πλέον πολλαπλά ερεθίσματα και πληροφορίες, μπορεί να επιλέξει εύκολα το ελαστικό της αρεσκείας του, και να οδηγήσει μόνος του τον εαυτό του στο σημείο πώλησης, προκειμένου να προβεί σε αγορά και τοποθέτηση.

Ο σύγχρονος Μεταπωλητής Ελαστικών πρέπει να διαθέτει όλα εκείνα τα κίνητρα και τις παροχές που θα τον διαφοροποιήσουν στην αγορά, προσφέροντας προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή.Οι τάσεις εξέλιξης του κλάδου είναι ραγδαίες και τα επόμενα χρόνια η αγορά των ελαστικών θα αλλάξει ολοκληρωτικά.

Τα σύγχρονα καταστήματα Λιανικής πρέπει να προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα λύσεων. Πέραν του ελαστικού θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα μέσα, προκειμένου να μπορούν να διαγνώσουν  και να δίνουν λύσεις σε μηχανολογικά και περιφερειακά σημεία του αυτοκινήτου.
Ο καταναλωτής αναζητά τον «ειδικό» και σε αυτόν θα ανακατευθύνει την κάλυψη της οποιασδήποτε ανάγκης του.


Στέλιος Ταβουλάρης
Sales & Marketing Director της D. Fragoulopoulos LTD
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.